Nyheder

Glæd dig til den tiende udgave af Photobook Week Aarhus!

Photobook Week Aarhus Danmarks første internationale fotobogsfestival, har i 2023 sit 10-jubilæum! Alle er velkomne, når vi fra d. 1-5. november fejrer de ti år med vores hidtil mest ambitiøse program.  

Galleri Image, ARoS Aarhus Kunstmuseum, Arkitkektskolen Aarhus og HEART – Herning Museum of Contemporary Art vil endnu engang være vært for en række nysgerrige, kreative og tankevækkende udstillinger, talks og workshops.  

Photobook Week 2023 fejrer med hovedtemaet Future Revisited det positivt stemte udsyn, og tager en løsningsorienteret tilgang til mange af de problemstillinger der fylder meget i kunstverden såvel som i verden som helhed.  

Vi vil her blandt andet hylde Albert Renger Patzschs bog “Die Welt ist schön” (Verden er smuk), som blev udgivet for 95 år siden, og fremføre en ny bølge af optimisme. Denne søgen efter lykken i vores eksistens vil inkludere et kig på fremtiden, samt alverdens andre ting der giver os glæde.  Undertemaer vil inkludere fotoromaner, collager og børnebøger, samt et geografisk orienteret blik på Estland og Mellemøsten.  

I år vil festivalen også tage spørgsmål op om kunstig intelligens (de såkaldte ”AI”) som en billedskabende teknik og som et værktøj der kan bruges til at skabe nye narrativer. 

10-årsjubilæet for Photobook Week Aarhus vil blive behørigt fejret med en bog der udforsker vigtige øjeblikke fra mediets historie og vores festivals lille del i denne historie.  Efter ni år med en festival der åbnede om torsdagen, har vi i år valgt at tilføje en ekstra dg for at gøre plads til alle de spændende begivenheder og udstillinger som vi har planlagt. Som altid afsluttes festivalen med vores årlige søndagsbogmarked, hvor du vil have mulighed for at købe fotobøger fra hele verden, fra antikvarer og samlere eller direkte fra forlaget eller kunstneren selv.  

Festivalen er et samarbejde mellem Galleri Image og Arkitektskolen Aarhus.

Besøg festivalens hjemmeside photobookweek.org for at læse mere om tidligere udgaver af festivalen og se de seneste opdateringer om 10-årsjubilæet.