Nyheder

Photobook Week Aarhus 2021

Photobook Week Aarhus (PWA) afholdes d. 30. september - 3. oktober 2021.

I løbet af de sidste syv år har Photobook Week Aarhus vokset sig til en af de absolut vigtigste begivenheder for fotobogselskere verden over. Med en lang række udstillinger, talks og paneldiskussioner stiller PWA skarpt på fotobogens rolle og udvikling igennem tiden, og festivalen er på mange måder blevet et særligt samlingspunkt - en 'fotobogens tænketank' - som er bredt anerkendt for dets atmosfære og ånd. 

Efter at have undersøgt temaerne Fladhed (2019) og Serialitet (2020) vil næste udgave af Photobook Week Aarhus fokusere på Bevægelse og Overgange. Programmet for PWA 2021 favner således alt fra samtidstematikker som migration, globalisering og postkolonialisme til kunstbevægelserne Dada og Fluxus. Historiske rejseguides og regnskabsbøger vil blive udstillet side om side med kunstbøger. Fotobiblioteker og deres rolle som inspirationskilder vil komme under lup, og så vil vi sætte fokus på fotobogens produktion i lande så som Grønland, Caribien og Kaukasusregionen.

Du kan altså allerede nu glæde dig til en lang række af spændende udstillinger, talks og bogpræsentationer på lokationer i hele hjertet af Aarhus.

Læs mere om Photobook Week Aarhus på http://photobookweek.org/ eller følg med på Facebook og Instagram for løbende informationer og updates.

—-

Galleri Image og Arkitektskolen Aarhus har siden 2014 samarbejdet om at organisere Photobook Week Aarhus. PWA fokuserer på den voksende internationale interesse for fotobøger og repræsenterer en løbende undersøgelse af mediets rolle og udvikling.

Photobook Week Aarhus formidler til den brede offentlighed såvel som til de, der arbejder professionelt med fotobogen og fotografiet - uanset om de gør det fra et kunstnerisk, formidlingsmæssigt eller akademisk udgangspunkt. Brugerinddragelse, åbenhed og dialog er nøgleord i henhold til festivalens form og indhold, og Photobook Week Aarhus har derfor altid lagt stor vægt på at invitere en lang række udstillere og oplægsholdere, der kan formidle fotobogen i et tværfagligt perspektiv. Det har således været muligt at udstille vigtige men svært tilgængelige fotobøger, som er blevet diskuteret af internationale og nordiske fotoforskere, fotografer, ledende kuratorer, arkitekter og mange andre kvalificerede bidragsydere.