Thomas Kellner

Den tyske fotograf, Thomas Kellner, var den fjerde kunstner, der besøgte Aarhus i forbindelse med FRESH EYES. Under hans besøg arbejdede han med at transformere sin forestilling af Danmark som et nordisk land ved havet til et visuelt udtryk
Udstillingsperiode:
01-06-2015 - 30-06-2015
Medie:
Titel:
Thomas Kellner
Kunstner:
Den tyske fotograf, Thomas Kellner, var den fjerde kunstner, der besøgte Aarhus i forbindelse med FRESH EYES. Under hans besøg arbejdede han med at transformere sin forestilling af Danmark som et nordisk land ved havet til et visuelt udtryk. Han planlægger at opnå dette ved visuelt at konvertere en af de ikoniske bygninger i Aarhus Havn – Isbjerget – om til en bølge. Thomas Kellner er kendt for hans fotografier af tilsyneladende dansende, arkitektonisk eksteriør og interiør på turistattraktioner over hele verden.  

Selvom hans fotografier viser populære, masseproducerede motiver, er hans arbejde unikt på grund af hans nye kunstneriske metode, visuel analytisk syntese, som består i, at han ikke blot tager ét, men adskillige, nøje udtænkte billeder for derefter at kreere et billede ud af kontaktaftryk. Hans kunstneriske praksis beskrives ofte som inspireret af kubismen da, at hans kreative proces inkluderer en konstruktion, mens resultaterne ligner en dekonstruktion. Thomas Kellners værker imiterer øjets vandrende blik og viser os segmenter af helheden, som tilsammen bliver ét billede. Derfor dekonstruerer hans fotografier ikke arkitektur, men rekonstruerer vores syn på det. På samme tid reflekterer hans arbejde den flod af billeder, vi lever i nu om stunder, og indeholder ydermere spørgsmålet om forfaldet af kulturelle værdier. 

I 2009 vandt han Award of Excellence ved Pingyao International Photography Festival, Kina. Hans værker er publiceret bl.a. i monografierne Tango Metropolis ( Siegen: ASK, 2016, Black & White (m. tekst af H. Fogel). Lüdenscheid/Berlin, seltmann+söhne, 2016, Contacts (m. tekst af Arrouye) 1997-2013. Lyon: Galerie Vrais Reves, 2014 og Genius Loci (m. takst af Irina Chmyreva, Andreas Bingener, Artjem Berkovitch), Lüdenscheid /Berlin: seltmann + söhne, 2013. 

Udvalgte soloudstillinger:
2016 in focus Galerie, Cologne, Germany
Artgalerie, Siegen, Germany
2015 Ballarat International Photobiennale, Ballarat, Australia
2014 photovisa, Krasnodar, Russian Federation
Pingyao International Photography Festival, Pingyao, Peoples Republic of China
Galerie Vrais Reves, Lyon, France
Galeria Sztuki, Zakopane, Poland
2013 Kunstverein kunstvoll, Bad Nauheim, Germany
Kunsthaus Rhenania, Cologne, Germany
Metenkow House Museum of Photography, Yekaterinburg, Russian Federation
2012 Lishui Museum of Photography, Lishui, Peoples Republic of China
2010 Deutsches Glasmalereimuseum, Linnich, Germany
ECCO,  Brasilia, Brazil

Hjemmeside: www.thomaskellner.com/