10,000 Years After the Apple af Jeppe Lange

Seneste nyt fra Galleri Image

10,000 Years After the Apple af Jeppe Lange

Fra March 10, 2023 16:00 til April 28, 2023 17:00

Fernisering:

Hits: 473

10,000 Years After the Apple af Jeppe Lange

Hvad ser vi når vi ser på naturen? Og hvorfor ser vi ikke os selv?

Galleri Image præsenterer udstillingen 10,000 Years After the Apple af den danske billedkunstner og filmmager Jeppe Lange.
Fernisering: 10. marts kl. 16-18

Med 10.000 Years After the Apple åbner Jeppe Lange vores øjne for de absurditeter som fylder vores verden, men som vi tager for givet, fordi vi hele livet har været nedsunket i samfundets normer. Gennem filmklip og fotografier af alt fra minedrift til hundedressur, konfronterer Jeppe Lange beskueren med vores forhold til naturen: Hvordan vi som mennesker fortsat forsøger at indramme dens skønhed, udvinde dens ressourcer og tæmme dens vildhed. Udstillingens hovedværk er en film bestående af ultrakorte klip fra dokumentarfilm og privatoptagelser fra internettet, der i sammenstillingen skaber en drømmeagtig logik, som åbner op for en fælles erindring. Foruden filmen, udstilles en myriade af tryk af arkivariske fotografier, der vil dække Galleri Images vægge.

Udstillingens lydside er skabt af komponist og sound designer Simon Brinck.

Kunstpublikation
I forbindelse med ferniseringen var der release af kunstbogen 10,000 YEARS AFTER THE APPLE med fotografier og stills fra udstillingen. Bogen kan købes i galleriet. 

Samtale mellem Jeppe Lange og Rasmus Daugbjerg
Galleri Image vil være vært for en offentlig samtale d. 15. april mellem Jeppe Lange og Rasmus Daugbjerg, forfatter af romanen “Trold”, hvor de hver taler ud fra deres perspektiv om vores forhold til naturen. Daugbjerg tilgår emnet med udgangspunkt i en søgen efter begyndelsen af vores fremmedgjorthed over for naturen, mens Langes værker undersøger hvordan den kommer til udtryk i dag.


Om Kunstneren
Jeppe Lange (f. 1987) er en dansk billedkunstner der bor og arbejder i København, uddannet ved Det Kgl. Danske Kunstakademi. Lange arbejder med videokunst og eksperimentelle dokumentarer der som oftest handler om minder, perception og tid. Hans værker har været udstillet verden over, bl.a. i Norge, Malaysia, Spanien, Frankrig og Sydkorea. Lange har desuden været nomineret til en lange række priser, bl.a. Doc Alliance Award, New:Vision Award på CPH:DOX og Politiken:DOX, alle i 2022, og i 2018 vandt han en Young Directors Award ved Cannes Lion. https://www.jeppelange.dk/ 

Udstillingen er støttet af fra Statens Kunstfond, Kulturudviklingspuljen (Aarhus Kommune), Louis Hansen Fonden og Det Obelske Familiefond.