New Tactics for Unseen Bodies

Seneste nyt fra Galleri Image

New Tactics for Unseen Bodies

Fra May 06, 2022 16:00 til June 26, 2022 17:00

Fernisering:

Posted by Galleri Image
Hits: 1018

New Tactics for Unseen Bodies

Fernisering: 6. maj kl. 16-18
Kunstnere: Michelle Eistrup (DK/JM), Juan Covelli (CO) Alinka Echeverria (UK/MX) og Alexandra Leykauf (DE).

Hvordan forholder vi os til den arv af billeder, objekter og historier, vores samfund uundgåeligt er bygget på? Og hvordan gør vi dem aktuelle i vores nutid? Det giver fire kunstnere deres bud på i en ny udstilling på Galleri Image i Aarhus, der åbner 6. maj.

Man kan ikke viske historiens tavle ren. Vi mennesker er produkter af vores historie, og må enten videreføre eller transformere de billeder, vi har fået af tidligere generationer, til noget vi kan bygge vores fremtid på. Udstillingen New Tactics for Unseen Bodies viser fire internationale prisvindende kunstneres arbejde med vores visuelle arv gennem fotografi, video og collage.

Udstillingens værker tematiserer alle forholdet mellem synlighed og usynlighed igennem det fotografiske medie, fordi vi, i fotografier, kan sikre vores egen synlighed, og det giver adgang til magt og identitet. Kunstnerne i New Tactics for Unseen Bodies skaber overraskende transformationer af kroppe, landskaber og antikke objekter som taktiske bud på måder at udfordre arkiver og samlingers positioner - og i alle værkerne er den menneskelige krop til stede.

Dansk-Jamaicanske Michelle Eistrup, colombianske Juan Covelli, britisk-mexicanske Alinka Echeverria og tyske Alexandra Leykauf arbejder med problematikker, som rækker både ind og ud over Europas grænser. Alinka Echeverrias værk "Nicéphora udspringer af hendes research i Nicéphore Niépce Museets enorme samling af historiske fotografier. Blandt tusindvis af fotografier fik hun øje på et problematisk mønster: Kvinderne var ikke afbilledet som individer, men iscenesatte ud fra en underliggende ide om kvindelighed. I udstillingens imponerende 7 meter lange collageværk har hun sammensat billeder af kvinder fra antikken og frem, som gør mønstret synligt.

Den colombianske kunstner Juan Covellis værk – et stort videoværk skabt med machine learning - arbejder mere indirekte med fotografiet. Ved at fodre en algoritme med fotografier af antikke, colombianske guldfigurer har han skabt værket ”Speculative Treasures”, der i symbolsk forstand lader en Colombiansk kultfigur af Quimbayakulturen bryde ud af en spansk museumssamling.

New Tactics for Unseen Bodies er en del af en global bevægelse, der sanseligt og kritisk bruger nutidens medier og blikke til at bearbejde vores selvforståelse som historiske og kropslige væsner i dag. Udstillingens fire kunstnere har markeret sig internationalt i arbejdet med det fotografiske billede og relaterede medier, såsom skulptur, video, installation og computergenerede billeder. Udstillingen suppleres af events i samarbejde med LiteratureXchange og Art Week Aarhus.

Galleri Image er stolt over at kunne præsentere udstillingen, som er den anden i en udstillingsrække under titlen New Tactics, der undersøger, hvordan billedkunstnere skaber værker, der fungerer som taktiske svar på forandringer i forholdet mellem krop, identitet og fotografi vores visuelle kultur. New Tactics kurateres af kunstner og cand.mag. i Visuel Kultur Kirstine Autzen. Den første New Tactics – Moving in a Soft Field (2018) undersøgte forholdet mellem fotografiet og kroppen i den postfotografiske æra, og var en del af Fotobiennalen 2018.


EVENTS
Symposium: "New Tactics"
Torsdag d. 16. juni, Kunsthal Aarhus, J. M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus
Hvordan skubber kunstnere til vores forståelse af identitet? Symposiet udvider gruppeudstillingen New Tactics for Unseen Bodies, og undersøger det højaktuelle forhold mellem krop og billede i vores tid. Vores kroppe bliver forandret og opfattet i en nær udveksling med billederne af dem, og fotografiet, som teknologi, gennemgår omfattende forandringer. Udstillingens kunstnere og kurator samt forsker i kreativitet Jan Løhmann Stephensen vil deltage i symposiet. Flere deltagere oplyses senere. Symposiet er organiseret i et samarbejde mellem Galleri Image, Art Week Aarhus, Aarhus Universitet og Kunsthal Aarhus.  

Udstillingen er støttet af Aarhus Kommune, Statens Kunstfond, Augustinus Fonden og Grosserer L. F. Foghts Fond.


Foto: Alexandra Leykauf, Lyonel F, 2019

Forside billede på hjemmesiden: Beskåret billede af Michelle Eistrup, Charging Change_ "Zaka Zaka", Barreiro Portugal, 2022