Dissolved Darkness af Veronika Geiger

Seneste nyt fra Galleri Image

Dissolved Darkness af Veronika Geiger

Fra January 14, 2022 16:00 til March 06, 2022 17:00

Fernisering:

Posted by Galleri Image

Dissolved Darkness af Veronika Geiger

I udstillingen Dissolved Darkness undersøger Veronika Geiger menneskets forhold til jorden gennem fotografi og video. Geiger er inspireret af geologien og dens undersøgelse af jordens dybe tid. Udgangspunktet for projektet er to lokaliteter i Island, en underjordisk lavagrotte på Snæfellsnes og Fagradalsfjall vulkanen i udbrud. Udstillingen Dissolved Darkness viser fotografiske eksperimenter udført uden kamera i lavagrotten anvendt som mørkekammer. De fotografiske værker er fremstillet med elementer fra mørkekammerteknikker og geologisk feltarbejde. Videoerne portrætterer de to forskelligartede steders karakter: Grottens frosne form og vulkanen med dens flydende landskabsdannende magma. Geiger undersøger både de konkrete naturfænomener og menneskets eksistentielle forbindelse til dem.

Om Kunstneren 
Veronika Geiger er en dansk/schweizisk billedkunstner der bor og arbejder i Danmark. Hun er uddannet fra Glasgow School of Art og fra Iceland Academy of the Arts. I hendes arbejde henter hun inspiration fra geologiens feltarbejde, men i stedet for at tidsbestemme og kategorisere, kommunikerer hendes værker om tid og liv i et åbent visuelt sprog. Hun har deltaget i flere ekspeditioner med geologer, især i Island, men også Sicilien og trækker i sit arbejde på de erfaringer hun har fra at opholde sig i landskaber i jordens ubeboede fjerntliggende egne. Hun har udstillet i Danmark, UK, Island, Schweiz, USA, Kina, Mexico, Rusland og Frankrig. Læs mere på kunstnerens hjemmeside: www.veronikageiger.com 

Udstillingen vil akkompagneres af et symposium i samarbejde med blandt andre kunsthistoriker og professor på Aarhus Universitet Jacob Wamberg.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Kulturudviklingspuljen (Aarhus Kommune), Beckett Fonden, Grosserer L. F. Foghts Fond, Augustinusfonden og DJ:Fotograferne.