Photobook Week Aarhus 2021

Seneste nyt fra Galleri Image

Photobook Week Aarhus 2021

Fra October 14, 2021 16:00 til October 17, 2021 16:00

Fernisering:

Posted by Galleri Image
Hits: 881

Photobook Week Aarhus 2021

Photobook Week Aarhus (PWA) afholdes d. 14. - 17. oktober 2021.

I løbet af de sidste syv år har Photobook Week Aarhus vokset sig til en af de absolut vigtigste begivenheder for fotobogselskere verden over. Med en lang række udstillinger, talks og paneldiskussioner stiller PWA skarpt på fotobogens rolle og udvikling igennem tiden, og festivalen er på mange måder blevet et særligt samlingspunkt - en 'fotobogens tænketank' - som er bredt anerkendt for dets atmosfære og ånd. 

Photobook Week Aarhus tager i år fat i emnet Bevægelse og Overgange. Festivalen byder på en lang række af spændende udstillinger, talks, bogmarkeder og præsentationer på lokationer rundt omkring i hele Aarhus samt en åbning på HEART - Museum of Contemporary Art i Herning.

Arrangementerne vil foregå på Galleri Image, Arkitektskolen Aarhus, ARoS, Godsbanen og HEART.

Med temaet Bevægelse og Overgange for øje vil udstillingsprogrammet omfavne samtidens tematikker vedrørende migration, globalisering og postkolonial tænkning. Ydermere vil kunstneriske bevægelser såsom Dada og Fluxus samt synliggørelse af fotografiets rolle som inspirationskilde også være fremtrædende emner ved denne festival. Alle genre indenfor fotobogens verden er lige interessante og der sættes fokus på den internationale fotobogproduktion som f. eks. i Caribien og Grønland.

Under festivalen viser Galleri Image tre separate udstillingerBreathing Images af den koreanske billedkunstner Kyungwoo Chun, Eye to Eye kurateret af den grønlandske fotograf Inuuteq Storch og Not Bliss But Relief kurateret af den russisk/hollandske kurator og kunstner Daria Tuminas. De tre kunstnere vil desuden præsentere deres udstillinger samt deltage i talks.

I Arkitektskolen Aarhus' nye lokaler vises udstillingerne Portugal Year Zero, kurateret af José Luis Neves og A Day Full of Miracles, kurateret af Adam Mazur. Desuden vil publikum kunne opleve samtaler under titler som Danish Welfare Architechture in Photography and Photobooks og Photographs and Photobooks, hvor eksperter indenfor arkitektur deltager. Ydermere danner AAA også rammerne for udstillingen REMIX: Printed matter from the Caribbean, som er kurateret af fotograf og kurator Nadia Huggins fra Grenadinerne. Udstillingen inviterer til en genfortolkning af forståelsen om Caribien gennem visualiseringer af tilværelsen fra området, som er produceret af samtidens caribiske kunstnere.

På ARoS Aarhus Kunstmuseum vises bl.a. udstillingen The Company Photobook kurateret af Thomas Wiegand og Bart Sorgedrager. Desuden vil man kunne opleve Moritz Neumüller og Jesper Rasmussen i samtale med Lars Movin om Fluxus-bøger og den danske Fluxus-scene.

Andre noteværdige begivenheder inkluderer bl.a. workshoppen Page Turner med paula roush, samt vores årlige søndagsmarked med fotobøger fra omkring 50 forskellige forlæggere, bogmagere og -forhandlere. Bogmarkedet afholdes i Remisen på Godsbanen, hvor de deltagende vil udstille og sælge deres bogværker. Ydermere vil der være korte oplæg af nogle af de deltagende fotobogsforfattere.

Læs mere om Photobook Week Aarhus på http://photobookweek.org/ eller følg med på Facebook og Instagram for løbende informationer og updates.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Galleri Image stiftede Photobook Week Aarhus i 2014, og har siden samarbejdet med Arkitektskolen Aarhus om at organisere festivalen. PWA fokuserer på den voksende internationale interesse for fotobøger og repræsenterer en løbende undersøgelse af mediets rolle og udvikling.

Photobook Week Aarhus formidler til den brede offentlighed såvel som til de, der arbejder professionelt med fotobogen og fotografiet - uanset om de gør det fra et kunstnerisk, formidlingsmæssigt eller akademisk udgangspunkt. Brugerinddragelse, åbenhed og dialog er nøgleord i henhold til festivalens form og indhold, og Photobook Week Aarhus har derfor altid lagt stor vægt på at invitere en lang række udstillere og oplægsholdere, der kan formidle fotobogen i et tværfagligt perspektiv. Det har således været muligt at udstille vigtige men svært tilgængelige fotobøger, som er blevet diskuteret af internationale og nordiske fotoforskere, fotografer, ledende kuratorer, arkitekter og mange andre kvalificerede bidragsydere.

Photobook Week Aarhus 2021 er støttet af Politiken-Fonden, Dreyers Fond, Det Obelske Familiefond, Kulturudviklingspuljen (Aarhus Kommune), Frimodt-Heineke Fonden, Instituto Camões og Portugals Ambassade i Danmark.