The Color of Water af Sarah Schorr

Seneste nyt fra Galleri Image

The Color of Water af Sarah Schorr

Fra March 12, 2021 16:00 til May 23, 2021 17:00

Fernisering:

Posted by Galleri Image
Hits: 777

The Color of Water af Sarah Schorr

Galleri Image præsenterer udstillingen The Color of Water af den amerikanske billedkunstner Sarah Schorr.
12. marts - 23. maj 2021
Kunsthal Galleri Image genåbner d. 21. april. Vi tager forbehold for ændrede datoer for udstillingsperioden efter gældende Covid-19 restriktioner.

The Color of Water er en undersøgelse af et livsvigtigt element: vand. Hvilken farve har vand? Svaret findes både i videnskaben og følelseslivet, men svaret er også undvigende og skiftende. Gennem de dobbelte processer som er undersøgelsen af farve- og følelsesgradueringer, følger Schorr de flygtige refleksioner af lys og stemning i vand. Hvordan bevarer vi denne ressource for kommende generationer?

Når man træder ned i vand, om end overfladen er mat eller klar, træder man både ned i en fysisk passage og på en metafysisk sti. Punktet for denne indtrængen skaber overfladespænding. Et skift i trykket medfører en rystende væske som gennemtrænges. Luften reduceres og forsvinder. Lyd ændrer sig; musik bliver forvrænget og forandret. Fra sølv til sort til smaragdgrøn: vand er sjældent bare blåt. Nogle gange er havet en buldrende rød, farvet af dybhavsalger. Disse overgange åbner op for en ny refleksiv proces, opfordrer til overvejelser omkring opmærksomhed, kropslighed og bevægelighed i vores mediemættede samfund. Schorrs arbejde svarer ikke på det retoriske spørgsmål: Hvad er farven på vand? I stedet er projektet en invitation til at engagere sig i en undersøgende og overvejende proces.

Ved brug af vand som et spejlbassin til at opleve farver, vil udstillingen også indebærer to interaktive værker. “The Algorithmic Sea", et samarbejde mellem Sarah Schorr og kreative kodere Gabriel Pereira og Carlos Oliveira, inviterer beskuere til at udforske både hvordan mennesker og computere ser farver. “Longing Messages,” et interativt installationsværk af Sarah Schorr skabt under Covid-19 tiden inviterer deltager til at udforske hvad de har gået glip af gennem flaskepost som en visuel metafor.


Udstillingen vil indeholde Sarah Schorrs kunstpublikation “The Color of Water”, en leporellobog inspireret a danske badebrostrapper, der fører ned i havets tusmørkefarver. Bogen udgives af Galleri Image og trykkes ved Narayana Press i 300 signerede eksemplarer.

Under udstillingsperioden vil der arrangeres tre offentlige events:
The Color of Water: En virtuel galleritour med Sarah Schorr og en Q&A med Professor Stephen Joyce fra Aarhus Universitet. (22. marts kl. 15 på Zoom)
The Algorithmic Sea: Interaktiv Workshop med Sarah Schorr, Gabriel Pereira, og Carlos Oliveira.
Message In A Bottle, en M.I.N.T. Workshop på engelsk med Sarah Schorr for for børn fra 7-12 år.
Hold øje med vores hjemmeside for mere information og opdatering af datoer.

Om kunstneren:
Sarah Schorr er en amerikansk fotograf, forsker, og underviser, der bor og arbejder i Aarhus. Et gennemgående tema i hendes værker er en interesse for lys, vand og kropsliggjorte oplevelser af rum. Schorrs kunst har været udstillet over hele verden siden hendes første soloudstilling på Yancey Richardson Gallery i New York og hun blev for nyligt tildelt Julia Margaret Cameron prisen for kvindelige fotografer ved Fotonostrum Gallery i Barcelona, Spanien (2020), direktørprisen ved the Griffin Museum in Winchester, USA (2020), og et Terra Foundation Fellowship residency i Giverny, Frankrig (2021). Efter udstillingen på Galleri Image, vil Schorr's The Color of Water rejse til Northern Photographic Centre i Oulu, Finland i 2022.

Læs mere på kunstnerens egen hjemmeside: sarahschorr.com

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Kulturudviklingspuljen, A.P. Møller Fonden, William Demant Fonden og Augustinus Fonden.