In Our Nature af Mariya Kozhanova

Seneste nyt fra Galleri Image

In Our Nature af Mariya Kozhanova

Fra August 14, 2020 14:09 til September 20, 2020 16:09

Fernisering:

Hits: 283

In Our Nature af Mariya Kozhanova

Galleri Image præsenterer udstillingen In Our Nature af den russiske kunstner Mariya Kozhanova.

Udstillingen vil vise helt ny producerede kunstværker bestående af fotografier og messingskulpturer, naturobjekter og guld som ikonisk farve og materiale. Værkerne i udstillingen vil forbindes og lede publikum gennem en bevægende fortælling om kulturel rammesætning overfor menneskets naturlige skønhed. Formålet er at finde tilbage til naturens balance både den ydre og den indre i os selv.

Natur vil fremgå som motiver i fotografierne, og naturobjekter vil blive fysisk placeret i udstillingsrummet, for at skabe en levende og nærværende oplevelse af værkerne. Fuglereder og blomster vil fremgå som symboler for opvækst, hvor forbindelsen mellem mennesket selv, kroppen og naturen fremgår.  

Guld anvendes som symbolsk og dekorativ farve til flere af værkerne. Kozhanova anvender en glansmaling tusch med guldblæk, som en moderne teknik, der fastholder værkerne i nutiden. Traditionelt har bladguld været anvendt til spirituelle motiver af helgener, hvor guld er den symbolske tærskel mellem det jordiske og hellige. Ligeledes i Kozhanovas kunstværker er guld det transformerende bindeled mellem kultur, spiritualitet og natur. 

Kozhanova vil forbinde guld med naturen ved at anvende den japanske teknik kaldet ”Kintsugi”, hvor man reparerer ødelagt porcelæn og sten med guldmaling. Teknikken fremhæver det ødelagte og uperfekte som det smukkeste ved objekterne. Det overføres i Kozhanovas værker til mennesket selv, hvor vi gerne skulle anse alle vores sider som skønne og naturlige dele af os. 

Galleri Image glæder sig til at kunne præsentere Mariya Kozhanovas første solo-udstilling i Danmark.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Kulturudviklingspuljen, Aarhus Kommune. 

Om kunstneren 

Mariya Kozhanova (f. 1986) bor og arbejder i Berlin. Hun blev uddannet i økonomi og finans i 2008 ved Kaliningrad State Tekniske Universitet. Tidligere gennem 2007 tog hun fotografiske kurser ved Kaliningrad Union af fotografer, hvor hun studerede de analoge kamerateknikker. Kozhanova har udstillet siden 2010 og arbejdet med temaer som Cosplay, livet som nonne og portrætter af russisk ungdom. I hendes tidligere serier, har hun altid været optaget af folks behov for at tro og søge efter noget, der ligger udover det ordinære. Hun har arbejdet med minder og legender fra fortiden i hendes hjemby Kaliningrad. Kozhanova har udstillet internationalt i blandt andet USA, Brasilien, Nepal, Argentina, Japan, Italien, Rusland og Grækenland.