History of Violence af Peter Brandt

History of Violence af Peter Brandt

From August 20, 2021 16:00 until October 10, 2021 17:00

At Galleri Image

Posted by Galleri Image

Categories: DANSK SEKTION KOMMENDE ARRANGEMENTER

Hits: 1180


Galleri Image præsenterer udstillingen History of Violence af den danske billedkunstner Peter Brandt.
Fernisering: 20 august kl. 16-18.


History of Violence udforsker Peter Brandt relationer mellem vold, traume og køn. Udstillingens hovedpersoner er den italienske filminstruktør, forfatter og samfundsdebattør Pier Paolo Pasolini og den cubansk-amerikanske kunstner Ana Mendieta, som begge døde under mistænkelige omstændigheder. Pasolini blev myrdet på en strand i Ostia i 1975 og i 1985 "faldt" Mendieta ud af vinduet i en lejlighed på 34. etage i New York.

Pasolini er bedst kendt for sin film Saló, eller de 120 dage i Sodoma, og Mendieta for sine "earth-body" værker. Selvom udstillingens to hovedpersoner aldrig mødte hinanden, forbinder Peter Brandt dem, ikke blot via deres død, men også gennem deres respektive kunstneriske praksis, der ofte behandlede vold og kropslighed. Med udgangspunkt i det gerningssted hvor Pasolini blev myrdet og baseret på research i Rom, Ostia og Bologna, vil udstillingen undersøge forskellige spor af vold og traume, materialiseret i en form for hybrid-værker mellem forskellige kroppe, narrativer og kunstpraksisser. Brandt producerer nye værker til udstillingen, der benytter sig af performative greb, arkivmateriale, tekst, foto, video og tekstilværker.

Seminar
I forbindelse med udstillingen afholder Galleri Image i samarbejde med Kunsthal Aarhus seminaret Traces of violence, trauma and gender in History of Violence på Kunsthal Aarhus d. 25. september fra 14.00 til 16.30. Gratis adgang.
På seminaret vil kurator og kunstkritiker Jeppe Ugelvig præsentere sit oplæg, The Forensic Aesthetics of Trauma og billedkunstner og forsker Katrine Dirckinck-Holmfeld vil præsentere sit oplæg The Rematerialisation of Trauma: A Dialogue on Love, hvorefter de begge vil indgå i en samtale med Peter Brandt om hans arbejde med vold, traume og køn i det aktuelle projekt, såvel som i hans tidligere værker. Billedkunstner Selini Halvadaki vil være moderator på seminaret.
Kunsthal Aarhus, J. M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus.
Seminaret er på engelsk.

Peter Brandt på DOKK1
I forlængelse af udstillingen viser Brandt videoværket I did not invite you into my body (2018) på DOKK1 i perioden 24. september til 10. oktober i afdelingen for Faglitteratur. Videoen omhandler seksualiseret vold og er tidligere blevet vist vist i London og Paris og vises nu for første gang i Danmark.
DOKK1, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus.

Om kunstneren 
Peter Brandt (f. 1966) er dansk billedkunstner uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København og Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. I sin praksis benytter han sig af feministiske strategier, traumeteori, sin egen krop og refererer ofte til andre kunstnere. I 2020 udgav han bogen No Safe Place på forlaget Really Simple Syndication Press og modtog samme år Statens Kunstfond 3-årige arbejdslegat. Han bor og arbejder i København. 

Udstillingen og seminaret er støttet af Statens Kunstfond, A.P. Møller Fonden, Kulturudviklingspuljen (Aarhus Kommune), Slots- og Kulturstyrelsen, William Demant Fonden og Augustinus Fonden.