Compile Your Inventory af Ida Nissen

Seneste nyt fra Galleri Image

Compile Your Inventory af Ida Nissen

Fra November 08, 2019 16:00 til December 20, 2019 17:00

Fernisering:

Posted by Galleri Image
Hits: 3073

Compile Your Inventory af Ida Nissen

Fernisering: d. 8. november 16:00 - 18:00 hos Galleri Image, Vestergade 29, 8000 Aarhus C
Galleri Image afholdte en Q&A med Ida Nissen og Tom Lovelace, kunstner og underviser på Royal College of Art, London d. 9. november 14:00 - 15:00

The historical process to date has deposited in you an infinity of traces, without leaving an inventory
  – Antonio Gramsci 

I denne udstilling, inspireret af forfatteren Antonio Gramsci, udforsker Ida Nissen et manglende indeks over de mange spor som aflejrer sig i os. Arvelighed, individuel og kollektiv erfaring, traditioner og relationer former tilsammen en historie, og at udarbejde en fortegnelse over den, er ifølge Gramsci den vigtigste opgave i at fortolke og give den form og betydning. 
Compile Your Inventory viser en række helt nye værker, der med brug af farvefotogrammer og collage former et abstrakt narrativ og ønsker at invitere til refleksion over tilhørsforhold, forskydning og transformation. Gennem inspiration fra sin sydkoreanske arv og personlige erindring udarbejder Nissen et indeks hvor former, tegn og symboler er relateret til den sydkoreanske traditionelle kultur. Værkerne kan ses som fragmenter af identitet, som ordnes og genfortolkes, og således kan forskyde grænsen for det, der allerede er velkendt, og det som forekommer fremmed.  
Nissens praksis er drevet af interessen for et mellemværende mellem det autentiske og det konstruerede, virkelige og imaginære. Fotografi bliver et medium, der motiverer denne dobbelthed og på sigt udnyttes til at oversætte fortællinger og erindringer, som ikke kan sprogliggøres. 

Bio:
Den danske kunstner Ida Nissen bor og arbejder i London. Hun har studeret ved Akademin Valand i Göteborg og Royal College of Art i London. Nissen arbejder med fotografi og har udstillet bredt i Europa. Nyere udstillinger og publikationer inkluderer: Photo London, Somerset House, UK; European Parallel Platform: Lissabon, Polen, Zagreb; Entrée, Bergen; Raumflucht, LAABF, LA; Skape Gallery, Seoul; Sirin, København. For en komplet liste og mere information om hendes arbejde, besøg hendes hjemmeside: www.idanissen.com

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.