Hyun-jin Kwak

Natur og kultur, øst og vest, subjekter og objekter mødes i Hyun-Jin Kwaks fotobaserede kunst. I hendes værker reflekteres stærke symboler og myter fra hendes koreanske hjem og barndom, som konfronterer voksenlivets og den vestlige verdens billedsprog.
Udstillingsperiode:
08-08-2022 - 08-08-2022
Medie:
Fotografi
Titel:
Hyun-jin Kwak
Kunstner:
Natur og kultur, øst og vest, subjekter og objekter mødes i Hyun-Jin Kwaks fotobaserede kunst. I hendes værker reflekteres stærke symboler og myter fra hendes koreanske hjem og barndom, som konfronterer voksenlivets og den vestlige verdens billedsprog. Kwaks igangværende serie, ”Girls In Uniforms”, har kørt siden 2003. I serien analyserer og studerer Kwak sin baggrund fra sin nye gunstige position som kvinde og kunstner. I seriens store, iscenesatte fotografier optræder uniformerende skolepiger i urbane og naturskabte landskaber. Golde, industrielle steder blander sig med floder, vandfald, klipper og tætte, nærmest uigennemtrængelige grønne omgivelser. Disse omgivelser sætter scenen for anspændte og lettere truende teenagehændelser, der er frosset i tid. Kwaks kunstneriske metode har rødder i en dybdegående, nærmest videnskabelig tilgang. Over tid har serien ”Girls In Uniforms” udviklet sig til et studie af miljøer, hvor historiske og arkitektoniske aspekter har en tiltagende betydning. Den er også blevet et reflekterende redskab til at studere og udforske fremmede steder. Kwak beskriver selv, hvordan de uniformerede piger med tiden er kommet til at repræsentere hendes eget udenlandske perspektiv, placering og forskydning i forskellige geografiske steder i vesten. I 2015 besøgte Kwak Aarhus for første gang. Her lavede hun indledende research og undersøgte beliggenheder til sit bidrag til FRESH EYES. I 2016 vendte hun tilbage for et længere ophold, hvor hun iscenesatte og tog fotografierne til FRESH EYES.  

Biografi:
Hyun-Jin Kwak (1974) er født i Sydkorea, men bor og arbejder i dag i Stockholm. Hendes værker har været vist i både gruppe- og soloudstillinger på især store europæiske udstillingssteder. I Kwaks kunstneriske projekter optræder de fotograferede steder ofte som teatralske kulisser, der er dekoreret og konstrueret udelukkende til ære for kameraet. I de senere år er selve stedet kommet mere og mere i rampelyset. Et eksempel på dette er projektet ”The Island”, hvor kunstneren engagerede sig i en dybdegående udforskning af et forladt og faldefærdigt palads i byen Reggio Emilia, Italien. Med en næsten antropologisk tilgang undersøgte hun stedets historie, betydning og især symbolske og politiske aspekter, hvilket resulterende i en ekstremt fængslende fotografisk serie. ’’

Hyun-Jin Kwak, fotograf, Korea. Bor i Stockholm. Arbejder primært med fotografisk iscenesættelse og tematisering af geografiske steder. Har senest vist udstillingen ”Study of Landscape and Beauty” på Galleri Fargestedt, Stockholm, 2016. Værkerne er en del af den igangværende serie ”Girls in Uniforms”, der har kørt siden 2003. Hun har været indstillet til flere europæiske priser for fotografi, såsom Prix Virginia og Prix Pictet. I 2005 vandt hun Hasselbladsstiftelsens Victor Fellowship Award.