Maja Ingerslev

Danske Maja Ingerslevs bidrag til FRESH EYES repræsenterer en insiders synsvinkel, idet Ingerslev er den eneste visuelle kunstner i projektet, som både bor og arbejder i Aarhus.
Udstillingsperiode:
09-08-2022 - 09-08-2022
Medie:
Titel:
Maja Ingerslev
Kunstner:
Danske Maja Ingerslevs bidrag til FRESH EYES repræsenterer en insiders synsvinkel, idet Ingerslev er den eneste visuelle kunstner i projektet, som både bor og arbejder i Aarhus. Ingerslevs arbejde med FRESH EYES varede et helt år, hvor hun visuelt manipulerede den sæsonbestemte transformation af naturlandskaberne i og omkring Aarhus med subtilt stemningsfulde interventioner.

Hendes arbejde er stedsspecifikt, placeret i naturen og nærmer sig landskabskunstgenren. Delikate papirformationer af løbende åer, snedriver, blomster, rødder og fjer indsættes i landskaber, der med sine rå overflader og ujævne omgivelser står i skarp kontrast til papirets glatte hvidhed og skrøbelige materialitet. Ved at placere de karakteristiske tredimensionelle papirklip i landskaberne giver Ingerslev beskueren et nyt perspektiv på naturen som en poetisk opfordring til refleksion og fordybelse.  

Biografi
Maja Ingerslev er født i 1972 og bor og arbejder i Aarhus. Hun dimitterede fra Det Jyske Kunstakademi i 2002 med supplerende studier på Fotografis skole i Aarhus i 2001. Ingerslevs kunstneriske praksis er karakteriseret ved en varieret brug af materialer og medier. Ingerslev arbejder med fotografi, video, animation, installation, skulpturer, tegning, kunstnerbøger og papirklip. Samtidig arbejder hun også med kombinationer af disse forskellige medier.

Hendes arbejde har været udstillet og udgivet både i Danmark og internationalt, og Galleri Image kunne med stolthed fremvise hendes soloudstilling i 2012. Hendes værker har også været vist i gruppeudstillinger i Rusland, Findland, Tyskland, Litauen, Norge og Sverige. Hendes arbejde kan findes i offentlige samlinger på Brandts i Danmark, Rikhardinkatu Bibliotek, RikArt i Finland og er også en del af Galleri Images ”The Image Collection”.  

Hjemmeside: www.majaingerslev.com