Amitabha Bagchi

Amitabha Bagchi var på residency for FRESH EYES i juni 2016
Udstillingsperiode:
28-02-2021 - 28-02-2021
Medie:
Titel:
Amitabha Bagchi
Kunstner:
Den indiske forfatter Amitabha Bagchi blev inviteret til at deltage i FRESH EYES af Aarhus Litteraturcenter og kom derfor til byen i sommeren 2016. I 2007 udgav Bagchi sin første roman Above Average, og har sidenhen skrevet endnu to bøger. Der er ikke et fælles tema, der karakteriserer hans skrivestil, men hver roman har sin egen beretning, der gør dem unikke på hver sin måde, om det så handler om nabolaget, magt relationer eller ungdom. 

I løbet af to uger udforskede Bagchi Aarhus, hvilket indebar besøg til både hovedattraktionerne samt de mere ukendte dele af byen. Resultet blev novellen Danish Crowns, der referer både til de danske træer og den danske valuta. I novellen besøger hovedpersonen forskellige steder i Aarhus, der får ham til at reflektere over historien og kulturen i både byen og resten af Danmark, men også over Aarhus' relation til resten af verdenen - Indien inkluderet - i forhold til filosofi, verdenshistorie, uddøde arter og meget andet. 

Amitabha Bagchi's første roman, Above Average, blev offentliggjort i 2007 af HarperCollins India og blev bestseller. Hans anden roman, The Householder, blev udgivet til kritisk anerkendelse i 2012 af Fourth Estate, et aftryk af HarperCollins India. This Place, hans seneste roman, blev udgivet i 2013, også af Fourth Estate. Det blev nomineret til Dublin IMPAC Literary Prize 2015 og shortlisted til Raymond Crossword Book Award 2014. Bagchi bor i New Delhi med sin kone og søn.

Bibliografi:
This Place, 2015
The Householder, 2013
Above Average, 2007

For mere information, se hans hjemmeside: www.amitabhabagchi.com