Tsitsi Dangarembga

Dangarembga blev inviteret til Aarhus i april 2016 af Aarhus Litteraturcenter i forbindelse med FRESH EYES-projektet som residency kunstner. Under sit ophold deltog hun i en kunstnersamtale med den danske digter Mette Moestrup om kvinder i litteratur og imperialisme.
Udstillingsperiode:
26-02-2021 - 26-02-2021
Medie:
Titel:
Tsitsi Dangarembga
Kunstner:
Tsitsi Dangarembga, Zimbabweansk forfatter og filmmager, startede sin karriere som dramatiker i 1980'erne og udgav sit første litterære værk i Sverige i 1985 i form af en kort historie kaldet "The Letter". Tre år senere offentliggjorde hun sin første roman Nervous Conditions; En roman om race, kolonialisme og køn i det postkoloniale Zimbabwe. Nervous Conditions vandt den afrikanske del af Commonwealth Writer's Prize. Dangarembga studerede senere film på Deutsche Film und Fernseh Akademie i Berlin; Her producerede hun også flere film, der gjorde hende til den første sorte zimbabwiske kvinde til at instruere en spillefilm. Se traileren til Everyone's Child her.

Dangarembga blev inviteret til Aarhus i april 2016 af Aarhus Litteraturcenter i forbindelse med FRESH EYES-projektet som residency kunstner. Under sit ophold deltog hun i en kunstnersamtale med den danske digter Mette Moestrup om kvinder i litteratur og imperialisme. I løbet af hendes to ugers ophold arbejdede hun også på sit bidrag til FRESH EYES-projektet; Den korte historie "Jana Dives", en moderne genoptagelse af et eventyr af HC Andersen.

Bibliografi
Nervous Conditions, roman, 1988
The Book of Not, roman, 2006