Niviaq Korneliussen

Niviaq Korneliussen udgav hendes første bog, HOMO Sapienne, i 2014 og har allerede etableret sig som en af de vigtigste stemmer i samtidslitteratur i Grønland.
Udstillingsperiode:
01-04-2015 - 30-04-2015
Medie:
Titel:
Niviaq Korneliussen
Kunstner:

Niviaq Korneliussen udgav hendes første bog, HOMO Sapienne, i 2014 og har allerede etableret sig som en af de vigtigste stemmer i samtidslitteraturen i Grønland. Det nordiske land er et tilbagevendende tema i hendes tekster ligesom (homo)seksualitet og ungdom er. Dette er også synligt i hendes bidrag til FRESH EYES projektet.

Aarhus Litteraturcenter inviterede Korneliussen på residency i Aarhus i april 2015, hvor hun arbejdede på novellen Århus er ikke som jeg husker det, der handler om en ung, grønlandsk kvinde i den jyske by. I novellen har hovedpersonen hjertesorger efter et brud med sin partner i Grønland og historien foregår over en enkelt aften, hvor hun blandt andet møder nye mennesker, stjæler en hund og drikker øl med to hjemløse mænd. Det er en rørende historie om kærlighed og valget mellem at hænge ved eller komme videre.

BIO: 
Korneliussen voksede op i Grønland med hendes familie, hun kom ud i sine teenageår, hvilket har haft en tydeligt effekt på hendes skrivestil. I interviews har hun forklaret, hvordan hun savner en mere åben debat i Grønland og håber, at hendes roman HOMO Sapienne vil kunne have en indflydelse på dette. Hun taler flydende dansk og grønlandsk og har selv oversat HOMO Sapienne til dansk - romanen var nomineret til det Nordisk Råds Litteraturpris i 2015.