Nyheder

Kunstkarrierens Slanger og Stiger - Udstilling i Demorummet

D. 20. august åbner udstillingen Art Career Snakes and Ladders af kunstneren Rebecca Davies i Demorummet. Udstillingen vil fortsætte indtil d. 16. oktober.
Kunstkarrierens Slanger og Stiger visualiserer op- og nedturene i en kunstners arbejdsliv, med udgangspunkt i mekanismerne fra det velkendte brætspil Slanger og Stiger. I den traditionelle udgave af Slanger og Stiger bruger spilleren terninger til at bevæge sig frem på spillepladen, for at komme først i mål. Undervejs møder spilleren stiger, der giver et forspring, og slanger, som sender spilleren baglæns på pladen. Det er et spil styret af held, hvor både forspring og tilbagefald er uundgåelige og udenfor spillerens kontrol.
Rebecca Davies genfortæller dette klassiske spil gennem en linse af en kunstners erfaringer og oplevelser. Stigerne repræsenterer små sejre – succesfulde fondsansøgninger, kommissioneret arbejde, mediedækning osv., alt imens slanger underminerer disse succeser ved hjælp af utilstrækkelige fondsmidler, brudte løfter og internettrolde.
Davies’ version af Slanger og Stiger sætter spilleren i kunstnerens prekære situation. I takt med at man bevæger sig gennem spillet, bliver det gradvist tydeligere hvordan mulighederne for at navigere i en kunstkarriere, udfordres af adgangen til fondsmidler og gældende magtstrukturer i kunstverdenen. Den følelsesmæssige konsekvens af denne hjælpeløshed er bedst illustreret i spillebrættets sidste felt, hvor vinderen føler sig tom indeni.
Davies fik oprindeligt ideen til Kunstkarrierens Slanger og Stiger i sin evaluering af Artists Make Change, et projekt på AirSpace Gallery der undersøger kunsternes potentiale til at skabe forandring i samfundet. 

Om kunstneren 
Rebecca Davies’ kunstpraksis blander illustration, design, performance og events. Hendes arbejde undersøger kunsten som middel og platform til at skabe forandring, blandt andet ved at repræsentere og formidle komplekse fortællinger og politiske perspektiver.
Davies, der oprindeligt kommer fra London, har læst illustration på Glasgow School of Art og har gennemført the RCA Communication Art & Design course i 2010. Davies har sammen med kunstneren Anna Francis startet The Portland Inn Project CIC i Stoke-on-Trent, kunstnerens nuværende hjemby. Her arbejder de i fællesskab med kunstnere, organisationer og indbyggere for at styrke lokalmiljøet blandt andet gennem genopførelsen af en gammel Pub. Med kunst som spydspids, advokerer projektet for personbåret forandring, i samarbejde med offentlige instanser.

Call & Response 
Kunstkarrierens Slanger og Stiger er den niende udstilling i Call & Response, et projekt der involverer to vinduesgallerier (The Demo Room i Aarhus og AirSpace Gallery i Stoke-on-Trent, UK) som rum for samarbejdende udstillingskuratering. Den danske kunster Aysha Amin besvarer Kunstkarrierens Slanger og Stige med en soloudstilling i The Demo Room i slutningen af 2021. Kunstnerne vil herefter udvikle en duo udstilling til vinduet i AirSpace Gallery i januar 2022.

Call & Response er kurateret af Pamela Grombacher i samarbejde med AirSpace Gallery og Galleri Image.