Nyheder

Soil Studies - New Danish Photography of Nature

Galleri Image er inviteret til at bringe fem danske kunstfotografer til Kina med udstillingen Soil Studies - New Danish Photography of Nature.
 
De udvalgte kunstnere er Lotte Fløe Christensen, Ditte Knus Tønnesen, Inuuteq Storch, Veronika Geiger og Kirstine Autzen.
 

Kunstnerne bag Soil Studies har hver sin tilgang og vinkel arbejder med temaet JORD: Hvordan skabes vores identitet af det sted, vi vokser op? Hvad består jord egentligt af, og hvordan kan vi knytte os til jorden omkring os på nye måder, der fortæller om vores identitet og får os til at passe på den værdi, jorden repræsenterer for os? Værkerne i udstillingen benytter selve den billedskabende proces som en kilde til viden og til at udtrykke personlig erfaring, og de fortæller om både kulturelle, videnskabelige og emotionelle betydninger af den jord, vi dagligt forholder os til – jorden under vores fødder.

Håb og længsel er følelser, der knytter sig tæt til vores forhold til jord og hav før som nu, men hvordan de udspiller sig genforhandles i disse år. Skønhed, vækst, død og nedbrydning har vi brugt naturen som motiv i kunsten for at forstå, men i samtidsfotografiet er billeder af natur i de senere år blevet suppleret af en stærk interesse for naturvidenskab. En interesse, der ofte bygger broer mellem kunstneriske og naturvidenskabelige metoder og kobler til en stærk interesse for selve det at lave fotografiske billeder. Dette gør sig også gældende for kunstnerne i ”Soil Studies”. I takt med at billedet af naturens stabile orden forstyrres, er en kunstnerisk interesse for hvad jorden består af og hvordan vi interagerer meningsfuldt med den.

Leder af Galleri Image Beate Cegielska og Kirstine Autzen er kuratorer for udstillingen Soil Studies – New Danish Photography of Nature.   

Udstillingen vises ved FFWRS (Festiwal Fotografii W Ramach Sopotu) fra d. 3. - 18 september 2022 i Sopot, Polen.

Udstillingen skulle originalt have været vist på Pingyao International Photography Festival 2020. Efterfølgende skulle kunstfotograferne og deres værker deltage som en turnerende udstilling i Kina i 2021 til byerne Beijing og Chengdu. Grundet COVID-19 pandemien, er festival såvel som turné rykket til 2023.  
I Beijing vil udstillingen blive vist i Danish Cultural Center (DCC), der promoverer kulturelle udvekslinger mellem Danmark og Kina. 


Foto til højre: Field Work af Veronika Geiger, 2019