Nyheder

Save the date! Photobook Week Aarhus 2020

Photobook Week Aarhus (PWA) afholdes i år den 1.-4. oktober 2020. 

Festivalen vil byde på et stort udvalg af spændende udstillinger, talks, bogmarked, omvisninger og bogpræsentationer, på lokationer der strækker sig over hele Aarhus midtby.  

PWA er Danmarks første og eneste årlige festival dedikeret til at formidle fotobogens relevans og rolle i det kunstneriske landskab. Vi har for syvende gang samlet et internationalt program med udstillinger og oplæg om tendenser i samtidskunsten og arkitekturen i fotobogsmediet. PWA 2020 vil blive afholdt hos Galleri Image, HEART Herning Museum of Contemporary Art, ARoS Aarhus Kunstmuseum, Dokk1 og Arkitektskolen Aarhus. 

I år afholdes festivalen under temaet Serier, Multiplicitet, Gentagelse, og vil udforske særlige forhold og karakteristika ved fotografiet og fotobogen. Her vil der sættes fokus på fotobogens globale udbredelse, og diskutere forskellige undertemaer som fx udgivelsesformater, oplag og demokratisering versus eksklusivitet. Programmet for PWA 2020 indebærer udstillinger og oplæg med internationale og nordiske fotoforskere, fotografer, ledende kuratorer, arkitekter og mange andre kvalificerede bidragsydere.  

Det er vigtigt for det kunstneriske miljø og forlagsbranchen i Danmark at have en fotobogsfestival. Det er vores formål med festivalen at skabe det vigtige mødet mellem fagfolk og den brede offentlighed. PWA vil derfor ligeledes igen i år blive afholdt sideløbende med Art Weekend Aarhus, som er en fejring af byens kunstmiljø og -formidling. 

PWA er et samarbejde mellem Galleri Image og Arkitektskolen Aarhus. 

Photobook Week Aarhus 2020 er støttet af Kulturudviklingspuljen, Aarhus Kommune, Dreyers Fond, Augustinus Fonden, Instituto Camões, Nordea-fonden, og Det Obelske Familiefond. 

Mere information om festivalen kan findes på http://photobookweek.org/ og følg med på Facebook og Instagram for løbende informationer og updates. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Siden 2014 har Galleri Image og Arkitektskolen Aarhus samarbejdet om at organisere Photobook Week Aarhus. PWA fokuserer på den voksende internationale intereesse for fotobøger i de sidste par år og repræsenterer en løbende undersøgelse af mediets rolle og udvikling.

Photobook Week Aarhus formidler til den brede offentlighed såvel som til de, der arbejder professionelt med fotobogen og fotografiet, uanset om de gør det fra et kunstnerisk, formidlingsmæssigt eller akademisk udgangspunkt. Brugerinddragelse, åbenhed og dialog er nøgleord i henhold til festivalens form og indhold, og Photobook Week Aarhus har derfor gennem samtlige år lagt stor vægt på at invitere en lang række udstillere og oplægsholdere, som kan formidle fotobogen i et tværfagligt perspektiv. Det har således været muligt at udstille vigtige men svært tilgængelige fotobøger, som er blevet diskuteret af internationale og nordiske fotoforskere, fotografer, ledende kuratorer, arkitekter, repræsentanter for Den Danske Medie- og Journalisthøjskole og mange andre kvalificerede bidragsydere. 

Photobook Week Aarhus afholdtes for sjette gang i 2019 og er et samarbejde mellem Galleri Image og Arkitektskolen Aarhus. Festivalen er kurateret af danske og internationale eksperter under chefkurator Moritz Neumüllers ledelse og af kuratorteamet: Anne Elisabeth Toft, Beate Cegielska and Jesper Rasmussen.

Siden 2019 har PWA været en del af Art Weekend Aarhus. Læs mere om Art Weekend Aarhus på https://artweekend.dk.