CONSOLATION

Udstillingen omfatter et helt nyt videoværk samt en række både sort/hvid fotografier og farvefotografier, hvoraf sidstnævnte er skabt med fotografisk emulsion. Lisa Strömbeck sætter med denne udstilling fokus på, hvordan mennesker finder trøst i dyr og træer.
Udstillingsperiode:
02-03-2018 - 29-04-2018
Medie:
Fotografi
Titel:
CONSOLATION
Kunstner:
LISA STRÖMBECK
I udstillingen Consolation viste Lisa Strömbeck det helt nye videoværk The Oldest Tree in the World. Værket afbilder det ældste nulevende træ i verden med et 9550 år gammelt rodsystem på Fulufjället i Dalarna. 

Herudover viste Strömbeck en ny serie sort/hvide fotografier af træer lavet med flydende fotografisk emulsion på tykt papir. Hun arbejder i denne udstilling med, hvordan træer og dyr giver en slags trøst i et samfund, som fjerner sig fra naturen, og hvor mennesker i højere grad bor alene. 

Strömbeck havde også skabt en serie farvefotografier, der er en udvidelse af serien In Bed fra 2016, der fokuserer på den kropslige kontakt mellem mennesker og andre pattedyr. Hun tager afsæt i den nyeste forskning inden for neurovidenskabszoologi og antropologi, der blandt andet beskriver de neuro-kemiske processer, som styrker båndet mellem mennesker og dyr. Forskningen peger på, at kropskontakt mellem mennesker og dyr sænker stress-hormonernes niveau og lindrer fysisk og psykisk smerte.  

Strömbeck er født i 1966 i Andrarum i Sverige. Hun bor og arbejder både i Danmark og Sverige. Hun er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1999 og arbejder primært med fotografi og video. Hun arbejder i sin kunstneriske praksis blandt andet med den beroligende kontakt mellem mennesker og dyr. Siden 1999 har hun udstillet på adskillige gallerier og museer i Europa og USA. Hun er repræsenteret i større offentlige og private samlinger, herunder Moderna Museet og Uppsala Kunstmuseum i Sverige, Swanljung-samlingen i Finland, Statens Kunstfond og Dansk Filminstitut i Danmark.

Læs mere om Lisa Strömbeck her: http://www.lisastrombeck.com/

Lørdag d. 3. marts vil Lisa Strömbeck holde en artist talk på Galleri Image.
Der var mulighed for at opleve Strömbeck give en introduktion til sit kunstneriske virke, hvor hun vil blandt andet gav et indblik i sine arbejdsprocesser, der involverer mørkekammer-arbejde med flydende emulsion. Hertil fortalte hun om sin oplevelse af verdens ældste træ på Fulufjället i Dalarna

Udstillingen støttes af Statens Kunstfond.

Foto af Lisa Strömbeck, The Last Trees.