Always, In Spite of Everything

Udstillingen Always, in Spite of Everything af den kenyanske kunstner Mimi Cherono sætter fokus på universelle tematikker som identitet, tilhørsforhold, migration og opvækst – emner, som berører os alle. Cheronos værker dokumenterer familie, venner og rejser som vignetter, der foregår simultant og visuelt flyder sammen.
Udstillingsperiode:
18-03-2016 - 01-05-2016
Medie:
Fotografi
Titel:
Always, In Spite of Everything
Kunstner:
Mimi Cherono Ng'ok
Udstillingen Always, in Spite of Everything af den kenyanske kunstner Mimi Cherono Ng'ok sætter fokus på almengyldige, universelle tematikker som identitet, tilhørsforhold, migration og opvækst – emner, som berører os alle.

Mimi Cherono Ng’ok arbejder analogt med det fotografiske medie. Hendes stil kan kategoriseres som personlig dokumentarisme, idet hun igennem sine fotografier dokumenterer sin familie, sine venner og rejser som vignetter, der foregår simultant og visuelt flyder sammen. Cherono formidler det at rejse som et elliptisk narrativ, der inkluderer mange forskellige lokationer, for på den måde at undersøge forholdet mellem tid og sted. I værkerne, inviteres beskueren til at reflektere over intime spørgsmål vedrørende hjemsted, tilhørsforhold og de iboende muligheder, der befinder sig i dislokation og manglede forankring.

Mimi Cherono Ng'ok uddyber: "Jeg flyttede til Sydafrika, da jeg var nitten år, ni år efter apartheid-lovene var blevet ophævet. Jeg blev dybt fascineret af stedet, og den dag i dag påvirker det mig stadigt. Det var gennem mit forhold til Sydafrika, jeg opdagede steders emotionalitet, og den måde vi forbinder intime oplevelser med steder. Mit arbejde består nu i at indsamle visuelle fragmenter fra steder jeg besøger, og dokumentere det kendte, det hverdagslige og det mondæne ved stederne. Fotografierne handler derfor ikke om et land, en by eller et sted, men udgør i stedet et emotionelt landkort, over de steder jeg var været".

Udstillingen er kurateret af Akinbode Akinbiyi, og der publiceres desuden et rigt illustreret katalog med tekster af Manori Neelika Jawayardane og Akinbode Akinbiyi.

Mimi Cherono (1983) er født og opvokset i Nairobi, Kenya. Hun er uddannet fra Michaelis School of Art, Cape Town i 2006 og har flere udstillinger bag sig. I november 2015 har hun udstillet på Bamako Biennalen og for øjeblikket udstiller hun frem til 26. april 2016 på The Walther Collection Project Space, New York. I maj 2016 skal hun repræsentere Kenya ved Dak'Art Biennale.

Mimi Cherono Ng'ok giver en artist talk d. 19. marts kl. 14 i Galleri Image. 

I forbindelse med udstillingen afholdes der d. 2. april kl. 14.00 et seminar med Akinbode Akinbiyi, Gabriela Salgado og Mimi Cherono Ng'ok med titlen A Light in the Tropics, som sætter fokus på unge kunstnere fra det det globale syd.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og CKU og er en del af Images 2016.
sponsorlogoer
sponsorlogoer
sponsorlogoer