The Other Shore

Den umiddelbare nærhed, delelementer og detaljer af verden er centrum for unge russisk fødte kunstner Nikita Pirogov udstillingen THE OTHER SHORE. Gennem fotografi og video præsenteres beskueren for kunstnerens intuitive syn på verden og inddrages i hans visuelle undersøgelse af forholdet mellem psyke, natur og kultur.
Udstillingsperiode:
26-08-2011 - 02-10-2011
Medie:
Fotografi og video
Titel:
The Other Shore
Kunstner:
NIKITA PIROGOV
Den umiddelbare nærhed, delelementer og detaljer af verden er centrum for unge russisk fødte kunstner Nikita Pirogov udstillingen THE OTHER SHORE (den anden bred). Gennem fotografi og video præsenteres beskueren for kunstnerens intuitive syn på verden og inddrages i hans visuelle undersøgelse af forholdet mellem psyke, natur og kultur. De omkring tredive værker er alle tvetydige fastfrysninger af flygtige øjeblikke, hvor tiden er i opbrud. Hvert enkelt værk fremstår som et visuelt afsluttet udtryk, der ophøjer det "hverdagslige" til sfæriske og betydningsmættede tableauer. Men mere eller mindre eksplicitte komponenter gentages værkerne imellem, og skaber sammenhænge på kryds og tværs. Den overordnede værkfortælling drives således bestandigt frem og tilbage, hvorved den fremadrettede kronologi brydes og tid og sted smelter sammen. Hensigten er, at værkerne skal skabe interferens, pirre til forandring og generere en særlig visuel poesi med kameraets linse som den skrivende pen.

Nikita Pirogov (født 1989) er opvokset i St. Petersborg i Rusland, hvor han forsat bor og arbejder. Han har studeret dramatik og kunst på St. Petersburg State Theatre Arts Academy, og trods sin unge alder har han allerede vundet international anerkendelse for sin originale tilgang til fotografi og videokunst. For øjeblikket bor og arbejder Nikita Pirogov i Madrid, hvor an studerer ved European Master of Fine Art Photography.

Med THE OTHER SHORE vises noget af det nyeste russiske samtidskunst for det danske publikum, der får unik indsigt i en fremadstormende kunstscene. Udstillingen er skabt specielt til Galleri Image og kurateres af Ph.d. i kunsthistorie og kurator Irina Tchmyreva, der foruden at have kurateret internationale kunstudstillinger i USA, Kina og Europa, har forfattet artikler til udstillingskataloger og kunstmagasiner. I forbindelse med udstillingen udgives et katalog med tekster af russiske og danske skribenter og Nikita Pirogovs egne digte.

Fernisering: fredag den 26. august 16.00-18.00
Udstillingen åbnes af Ambassadør af den Russiske Federation i Danmark H.E. Teymuraz Ramishvili og Nikita Pirogov vil udføre en performance.

DEN RUSSISKE FESTIVAL
Udstillingen er en del af den første kulturelle russiske festival i Aarhus, der baseres på et tæt samarbejde mellem Galleri Image, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Øst for Paradis - Art Cinema. Festivalen finder sted fra den 5.-10. september 2011. Foruden udstillingen i Galleri Image vil Andrei Polikanov, direktør fra The Russian Reporter Magazine, undervise fotojournalistelever på en femdags workshop. Torsdag dem 8. september kl. 17 holder han foredrag i Journalisthøjskolens auditorium. Hertil er der fri adgang for alle. I Øst for Paradis - Art Cinema er der oplæg om og fremvisning af russiske kunstfilm ved filmskaber Tatiana Daniliyants og filmteoretiker Mark Le Fanu lørdag den 10. september fra kl. 19:30. Udstillingen og festivalen er generøst støttet af: Den Russiske Ambassade i Dammark, C.A.C. Fonden, Grosserer L.F. Foghts Fond, Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje, Jyllands-Postens Fond, Vilhelm Kiers Fond, Velux Fonden og Tuborg Fonden.

Se videodokumentation fra udstillingen her.
sponsorlogoer