Piertopia

Med det formål at forstå og undersøge forbindelsen mellem afrikansk herkomst, immigration og visuel kultur opfører The State of L3 en serie af gangbroer og moler i Galleri Image. Konstruktionerne vil være forbundne, og udvalgte vil vise billeder og projektioner fra forskellige lande og landskaber.
Udstillingsperiode:
08-04-2011 - 22-05-2011
Medie:
Installation
Titel:
Piertopia
Kunstner:
THE STATE OF L3
Kunstnerkollektivet The State of L3 - hvis navn refererer til DNA-koden for folk, der stammer fra Vestafrika - blev etableret tilbage i 2006 af den nederlandsk-panamaske filmskaber og kunstner Antonio Jose Guzman. Med base i Amsterdam i Holland, Dakar i Senegal og Recife i Brasilien arbejder det internationale kunstnerkollektiv med kunst, MMS-udvekslinger, moderne tendenser og politiske spørgsmål. The State of L3 fungerer derved som et triangulært samarbejde, der historisk refererer til hollandske kolonier og handelstrekanten for koloniherrerne, samt den afrikanske diaspora.
Med det formål at forstå og undersøge forbindelsen mellem afrikansk herkomst, immigration og visuel kultur opfører The State of L3 en serie af gangbroer og moler i Galleri Image. Konstruktionerne vil være forbundne, og udvalgte vil vise billeder og projektioner fra forskellige lande og landskaber. Selve bygningsstrukturen af denne installation refererer symbolsk til DNA-kæden og dermed bliver udstillingen PIERTOPIA en levende DNA-database, hvor publikum inviteres til at interagere med lyd- og fotooptagelser af mennesker med forskellige baggrunde.
Udstillingen PIERTOPIA kredser om det identitetssøgende individ. The State of L3 fokuserer på deres arvemæssige forbindelse til de afrikanske slaver, der blev transporteret til Brasilien eller Surinam, hvorfra forbindelsen til Holland og de hollandske koloniherrer kan findes. Sammen søger The State of L3 et fælles visuelt sprog, der kan fortælle deres særegne kulturelle historie og deres genetiske bånd til Afrika. Spørgsmålet er, om man kan tale om en kollektiv afrikansk hukommelse, og derigennem finde nye veje til at forstå den afrikanske identitet - på trods af, at det afrikanske gen er udbredt over hele verden.

Det stort anlagte udstillings- og installationsprojekt  PIERTOPIA skabes specielt til Galleri Image, og vil efterfølgende blive vist i Amsterdam, Dakar i Senegal og Recife i Brasilien. Galleri Image udgiver i forbindelse med udstillingen et katalog, som du kan se her.

Fernisering & Performance med T. Martinus fra The State of L3, fredag d. 8. april kl. 16.00 -18.00 i Galleri Image 
Omvisning: 21. maj kl.14 (pris 20 kr.)
Artist Talk: fredag d. 1. april kl. 13.00 med The State of L3 på Det Jyske Kunstakademi

Udstillingen støttes af Statens Kunstråds Internationale Billedkunstudvalg, Grosserer L.F. Foghts Fond, Konsul George Jorck & Hustru Emma Jorck´s Fond, Helnan Marselis Hotel samt Aarhuus Stiftstidendes Fond.

Se videodokumentation fra udstillingen hér.
sponsorlogoer