Gouge: Disruptions in Landscape Photography

Tre selvstændige, men dog sammenhængende projekter af den britiske fotograf Tom Lovelace bliver for første gang udstillet side om side på Galleri Image.
I GOUGE: DISRUPTIONS IN LANDSCAPE PHOTOGRAPHY bliver landskabet et rum for eksperiment og genopfindelse.
Udstillingsperiode:
26-02-2011 - 03-04-2011
Medie:
Fotografi
Titel:
Gouge: Disruptions in Landscape Photography
Kunstner:
TOM LOVELACE
Tre selvstændige, men dog sammenhængende projekter af den britiske fotograf Tom Lovelace bliver for første gang udstillet side om side på Galleri Image. GOUGE: DISRUPTIONS IN LANDSCAPE PHOTOGRAPHY  er titlen på udstillingen, hvor landskabet som et rum for eksperiment og genopfindelse bliver udforsket. Gennem en række værker, der er konceptuelt forenet, vil Tom Lovelace præsentere os for et fotografisk landskab, som på samme tid er nedbrudt og gendannet.
'Gouge' signalerer både en forsættelse og fornyelse for Lovelace. Hans mangeårige interesse for det skulpturelle og performative fotografi er stadigvæk et underliggende tema i værkerne, men for denne udstilling bevæger Lovelace sig væk fra sit vanlige studie- og industrielle interiørkulisse for at arbejde i det åbne landskab. En udvikling, der bærer tydelige referencer til 1960ernes 'land art' og brugen af kameraet som dokumentation. Lovelace gør her brug af landskabet på forskellige vis, fra fysiske interventioner til manipulation af det fotografiske print, i en søgen efter et fotografisk terræn, der bevæger sig mellem det banale og det absurde. Disse handlinger og processer er udelukkende skabt med kameraet for øje og eksisterer således kun via den fotografiske dokumentation.
Lovelaces kunst opstår netop i mødet mellem fotografi, skulptur og performativ indgriben. Han efterstræber at skabe et 'fotografisk subjekt', hvis form bliver frembragt gennem flygtige funktionsløse objekter og selvskabte miljøer, der kun eksisterer i kraft af kameraets dokumentation. Det repræsenterede bliver enten afmonteret eller kasseret, når først billedet er fremkaldt, hvormed selve dokumentationen bliver et kritisk øjeblik i værkets udviklingsproces.

Tom Lovelace (f. 1981) er uddannet fotokunster fra Bournemouth Art Institute med en overbygning i kunsthistorie fra Goldsmiths College, London. Han har udstillet i hele Storbritannien på både offentlige og private gallerier, heriblandt ArtSway, Photofusion, Flowers Gallery og the Royal West of England Academy og er publiceret i Source Photographic Review. Lovelace fik i 2009 tildelt den prestigefyldte Terry O'Neill Award, og i 2010 var han modtager af Rhubarb Rhubarb stipendium. Udstillingen på Galleri Image markerer Tom Lovelaces første udstilling uden for Storbritannien. Et katalog med bidrag fra David Evans, redaktør på antologien Appropriation: Documents in Contemporary Art, vil blive produceret til lejligheden.

Fernisering: lørdag d. 26. februar kl. 15-17.00
Artist Talk: lørdag d. 26. februar kl. 14.00

Udstillingen er støttet af Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje.

sponsorlogoer