Scener

Frem for at tale om profit, prestige og pæne facader, giver udstillingen SCENER udtryk for den erfaring af forvirring, frustration, bekymring og mulige fejlhandllinger, som en person i det offentlige rum oplever.
Udstillingsperiode:
05-10-2007 - 11-11-2007
Medie:
Fotografi, video
Titel:
Scener
Kunstner:
Pernille With Madsen
Udstillingen SCENER på Galleri Image er Pernille With Madsens første større soloudstilling. Her vil man se en serie af videoværker og fotografier, der sammenføjer forkellige rum. Arkitektoniske, filmiske og formelt-abstrakte rum samles til sceniske tableauer eller modeller i videoskekvenser og fotografier. Rummenes tid og sted fremstilles som en flydende og vægtløs svimmelhed, der på samme tid erfares som forførende og fatal. En genkendelig orden er bragt i uorden for at generere en anden form for orden. Eller, som Jacob Lillemose skriver i udstillingens katalog:
'Uden nogen form for romantisk håb, genindsætter Pernille With Madsen det menneskelige aspect i det offentlige rum. Et menneskeligt aspekt der repræsenterer en anden form for begrebsligt og praktisk sprog end det sprog som politikere, arkitekter, virksomheder og byplanlæggere anvender. I stedet for at tale om profit, prestige og pæne facader, giver hun i sit arbejde udtryk for den erfaring af forvirring, frustration, bekymring, usammenhæng og mulige fejlhandllinger, som en person i det offentlige rum oplever. [...] På samme tid giver hendes arbejde udtryk for en opfindsomhed og komisk eller uordentlig intensitet, der overvinder de gældende former for orden.'

Pernille With Madsen (f. 1972) er uddannet ved Det Jyske Kunstakademi 1998-2003 og har blandt andet udstillet på Esbjerg Kunstmuseum, Overgaden - Institut for Samtidskunst og på udstillingen NEW ADVENTURES - CONTEMPORARY DANISH PHOTOGRAPHY & VIDEO, Gallery Sejul, Seoul, Korea.

I forbindelse med udstillingen udgiver Galleri Image et katalog med støtte fra Kunstrådets Billedkunst Udvalg (Kunststyrelsen).

Fernisering: fredag den 5. oktober kl. 16 - 18
Pernille With Madsen vil være til stede.

Under KulturNatten vil Pernille With Madsen interagere med de udstillede scener i tidsrummet 20.00 - 23.00. Det vil foregå som en blanding af performance og den klassiske rundvisning, hvor man får forklaret værkerne. Performance/rundvisningen spiller på en vekselvirkning mellem det at være en del af sceneriet og det at betragte sceneriet udefra. Der vil være citater fra tekster om brug af det offentlige rum, uddrag af public-service loven, omkvæd fra stadion-rock, klip fra TV-underholdning, pædagogiske forklaringer, private betragtninger, politiske holdninger og svar på spørgsmål fra salen.
sponsorlogoer