Salisbury

Marla Sweeney tager os med til stranden i området omkring den amerikanske kystby Salisbury nord for Boston i staten Massachusetts. Her møder vi et upoleret billede af en amerikansk hverdag, hvor folk er trukket i badetøjet og slapper af.
Udstillingsperiode:
13-04-2007 - 20-05-2007
Medie:
Fotografi
Titel:
Salisbury
Kunstner:
Marla Sweeney
Marla Sweeney tager os med til stranden i området omkring den amerikanske kystby Salisbury nord for Boston i staten Massachusetts. Her møder vi et upoleret billede af en amerikansk hverdag, hvor folk er trukket i badetøjet og slapper af. Udstillingen SALISBURY portrætterer således børn og voksne, som uden forstillelse er genstand for kameraets iagttagelse. Vi får lov at betragte personerne, uanset at deres kroppe er aldrende, tykke eller blege. Hvad disse personer mangler af ydre glans for at leve op til nutidens skønhedsidealer svækker ikke deres udstråling af værdighed og indre ro.
Marla Sweeneys portrætter åbenbarer en dybere skønhed hos de personer, hun fotograferer. Portrætterne er psykologisk beskrivende, de kommer ind under huden og udtrykker et bredt register af følelser og stemninger, der strækker sig fra det humoristiske til det religiøse eller dybsindige.
Seriens dokumentariske karakter åbner for et kritisk blik på det moderne samfund og kan på sin vis opleves både forstemmende og frastødende, fordi den konfronterer os med en eksponering af kroppe, der ikke lever op til nutidens skønhedsidealer. Billederne kan provokere ved at stille det lavsociale til skue, og de kan vække bekymring om kulturel dekadence. Men fotografierne kan også opleves som befriende, fordi de viser en verden, sådan som vi dybest set ved, den rent faktisk ser ud.

Marla Sweeney (f. 1968) bor og arbejder i New England. Hun er uddannet fra State University of New York (MFA in Photography) og Bard College i Annandale-on-Hudson (Master Class in Photography) og har desuden en bacheloruddannelse i Film og Kulturelle Studier fra University of Massachusetts, Amherst.
Marla Sweeney har de seneste ti år udstillet både i USA og flere steder i Europa. SALISBURY er Marla Sweeneys nyligst afsluttede serie og består af billeder taget i perioden 2003 til 2006. Med udstillingen i Galleri Image præsenteres hendes arbejde for første gang i Danmark.

Galleri Image udgiver et katalog i forbindelse med udstillingen med fotografier af Marla Sweeney og tekst af kunsthistoriker Birgitte Hjort Jaritz.

Fernisering: fredag den 13. april kl. 16 – 18
Marla Sweeney vil være til stede.