They Looked on While it Happened

THEY LOOKED ON WHILE IT HAPPENED er tre kunstneres særegne undersøgelse af hvordan ting, steder og personer tager sig ud i nattetimerne, hvor mørke og kunstigt lys hersker.
Udstillingsperiode:
02-03-2007 - 08-04-2007
Medie:
Fotografi
Titel:
They Looked on While it Happened
Kunstner:
April Gertler, Barak Reiser, Gianluca Maver
Ting, steder og personer, som de tager sig ud i nattetimerne, hvor mørke og kunstigt lys hersker, er det fælles tema for gruppeudstillingen THEY LOOKED ON WHILE IT HAPPENED, som er skabt specielt til Galleri Image. Kunstnerne Gianluca Maver (Italien), Barak Reiser (Israel/Tyskland) og April Gertler (USA), der alle er født efter 1970, arbejder med dette tema ud fra hver sit perspektiv, ligesom de hver især benytter forskellige kameratyper og teknikker i arbejdet med fotografiet. Med udstillingen, som består af 28 fotografier, har kunstnergruppen imidlertid skabt en sammenhængende række af fortællinger, der undersøger vores forestillinger om tid og sted.
Som en detektiv indsamler Gianluca Maver informationer og beviser med sit blitzlysende kamera for at afdække mulige begivenheder og tegn på uorden i mørke og øde forstadsgader. Barak Reisers fokus er ligeledes byen om natten, men han benytter sig af kameraets lange eksponeringstid og søger at indfange de mellemliggende øjeblikke før og efter en handling finder sted. April Gertler arbejder i modsætning til sine to kunstnerkollegaer med det iscenesatte fotografi. Hun skildrer byer og steder, som findes overalt og ingen steder på samme tid og iscenesætter personer og objekter i sine gådefulde landskaber.

Fernisering: Fredag den 2. marts kl. 16 – 18
Kunstnerne vil være til stede.

Seminar: Lørdag den 3. marts kl. 14 - 17
På seminaret vil kunstnerne fortælle om deres individuelle arbejdsprocesser og vise eksempler på andre af deres foto- og videoværker. Ligeledes vil visionerne bag kunstnernes fælles udstillingsprojekter blive diskuteret.

Galleri Image udgiver et katalog til udstillingen i forbindelse med en 'fernisering' lørdag den 7. april, hvor kunstnerne ligeledes vil være til stede.

Udstillingen er støttet af Kulturudviklingspuljen, Århus Kommune.
sponsorlogoer