We were until we weren't

I WE WERE UNTIL WE WEREN'T benyttes en voyeristisk vinkel, hvorfra man ledes ind i et privat, gådefuldt rum. Annabel Elgars arbejdsproces har ligheder med instruktørens, der med håndplukkede rekvisitter iscenesætter sine locations og skaber unikke fragmenter af rum og narration.
Udstillingsperiode:
03-02-2006 - 26-02-2006
Medie:
Fotografi
Titel:
We were until we weren't
Kunstner:
Annabel Elgar
I perioden 4. februar - 26. februar 2006 sætter Galleri Image fokus på britisk samtidsfotografi, som det kommer til udtryk hos den engelske kunstner Annabel Elgar (f. 1971).
Annabel Elgar arbejder med iscenesatte fotografier, der bevæger sig i et grænseland, hvor hverdagensgenkendelighed synes at opløses i associative spor, som med stærke psykologiske undertoner lader fotografierne med en rastløs gådefuld spænding.
Udstillingen består af en række fotografiske værker, som umiddelbart fremstår som fragmentariske stills taget ud af en større, men dog ikke eksisterende sammenhæng. Inspirationen fra filmens levende billeder er nærliggende, og Annabel Elgars arbejdsproces har ligheder med instruktørens, som med håndplukkede rekvisitter iscenesætter de nøje udvalgte locations og skaber unikke fragmenter af rum og narration. Ingen af Annabel Elgars værker er teknisk manipulerede i skabelsesprocessen, men resultatet af det rette øjebliks opståen.
I værkerne anvendes ofte en voyeristisk vinkel, hvorfra beskueren ledes ind mod private gådefulde rum, der synes løsrevet fra tid og sted. De fiktive universer, fremstår som efterladte symbolfyldte 'mellemrum', hvor sporet af menneske skurrer mod billedets overflade. De efterladte spor og fornemmelsen af at rituelle handlinger har fundet sted, går som enigmatiske ledetråde gennem værkernes psykologiske metaforik.

Annabel Elgar har tidligere deltaget i en række gruppeudstillinger i Europa, og har ligeledes haft flere soloudstillinger i England, men udstillingen på Galleri Image er hendes debutudstilling i Danmark. I forbindelse med WE WERE UNTIL WE WEREN'T udgiver Galleri Image et katalog med tekst af Anne Mette Laursen.

Fernisering: Fredag den 3. februar kl. 16. – 18.
Annabel Elgar vil være til stede.

I marts præsenterer vi den anden britiske kunstner, Sian Bonnell med hendes nyeste udstilling EVERYDAY DADA. I forbindelse med udstillinger af britiske fotokunstnere afholdes d. 4. marts 2006 et seminar på Galleri Image omhandlende britisk samtidsfotografi.

Udstillingen er støttet af Århus Kommunes Kulturudviklingspulje og British Council.
sponsorlogoer