torden og membran

TORDEN OG MEMBRAN fanger virkelighedens uvirkelighed med ganske enkle midler. Velkendte ting optræder som fremmede objekter, hvormed vi gøres opmærksomme på hverdagens surrealisme og fotografiets evne til at dokumentere sindstilstande.
Udstillingsperiode:
06-01-2006 - 29-01-2006
Medie:
Fotografi, video
Titel:
torden og membran
Kunstner:
Jeanette Land Schou
Udstillingen viser 20 fotografier i serien MEMBRAN samt 4 større fotoværker. Alle billederne er fra 2005, og er fra Island og Danmark. Desuden vises videoen TORDEN med et lydmix af komponisten Jakob Draminsky Højmark.

Camilla Kragelund, skriver bl.a.:"Med TORDEN OG MEMBRAN har Jeanette Land Schou formået at fange virkelighedens uvirkelighed med ganske enkle midler. Vinduesglasset fungerer som et troldspejl, der får os til at se det velkendte - huse, butiksvinduer, gadelygter, fabrikshaller og parkerede biler - med et fremmed blik, der gør, at vi bliver opmærksomme på hverdagens surrealisme og fotografiets evne til også at dokumentere sindstilstande. Hermed åbner hun for en forståelse af fotografiets mulighed for at skildre virkeligheden, der når over på den anden side af både 1980'ernes totale afvisning af, at fotografiet kan sige noget om virkeligheden og senhalvfemsernes krampagtige generobring af fotografiets virkelighedseffekt gennem snapshotrealismen. I værket SET GENNEM ET VINDUE-REALISME forbliver virkelighedsskildringen tvetydig, og billederne vedbliver med at veksle mellem det reelle og det magisk irreelle."

Jeanette Land Schou ( f.1958) bor og arbejder i København. Hun er uddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademi i 2000 og arbejder primært med video- og fotokunst. Hun har senest været aktuel i Århus i forbindelse med udstillingen FAIRY TALES FOREVER på Aros, hvor hun viste grafiske værker i samarbejde med Peter Land.

I forbindelse med udstillingen udgives et katalog, som ud over denne udstilling også præsenterer værker fra 2 tidligere udstillinger: gruppeudstillingen POPOP i København, foråret 2005 og soloudstillingen FROSSEN TID OG ANDRE ØJEBLIKKE i Oslo, efteråret 2004.

Fernisering: Fredag d. 6. januar kl. 16 - 18.