Galleri Image
 
Omtale
Image Collection
Salg af kataloger
Ansøgning / application
 


Følg Image på Facebook

 

 

 

"Søstre"

af

Pernille Koldbech Fich

3. - 25. april 2004
Fernisering fredag den 2. april kl. 16 - 18
Åbent daglig tir. - søn. kl. 13 - 17


Galleri Image har den store fornøjelse at præsentere den nye udstilling "Søstre" af Pernille Koldbech Fich.

"Søstre" er en række fotografiske portrætter af ældre diakonisser på Sankt Lukas Stiftelsen i København. Rammen om fotografierne er diakonissernes private stuer, og dermed åbnes der op for et møde med mennesket bag det definerede fællesskab og den opofrende levevis, som søstrene er kendt for.

Pernille Koldbech Fich fokuserer på skellet mellem det kollektive og det individuelle, og fotografierne tematiserer en gensidig afhængighed mellem disse to kategorier. Scenen er søstrenes egne gemakker, men overordnet set er det private rum indfanget i et offentligt, selve stiftelsen, og det enkelte individ fremvises i en kollektiv klædedragt. Det bliver dermed umuligt at fastholde grænsen mellem institutionens ramme og individets rum. Portrætterne er både præsentationer af individer og repræsentationer af institutionen, og fotografierne føjer disse to bevægelser sammen til én.

Fotografierne er stramt komponeret med et intenst farvespil, og der er ærbødig distance til de portrætterede søstre. Samtidig er det et insisterende intimt rum, Pernille Koldbech Fich skaber. Resultatet er på én gang ophøjede og nærværende portrætter af mennesker, der har fravalgt et traditionelt familieliv for at hjælpe de svage i vores samfund.

Pernille Koldbech Fich er uddannet grafisk designer, og arbejder sideløbende som fotograf. Hun er aktuel med udstillingen "Photographs by the Next Generation: Young Portfolio" på Kiyosato Museum of Photographic Arts i Japan. "Søstre" er hendes første udstilling i Danmark.

I Demorummet:

Tanja Nellemann Poulsen : Historie på historie - Demokra´detjegka´li
Lige som titlen genskriver og tilskriver Tanja Nellemann Poulsen dele af danmarkshistorien via gamle historiebilledbøger. F.eks. som "Set &Sket" , der konkret bliver dekonstrueret og transformeret til nye historier, hvormed den "objektive" historieskrivning og dens fortællestil udfordres.