Nyheder

Formidling

Galleri Image tilbyder adskellige forløb, der kan introducere forskellige publikumsgrupper til både aktuelle udstillinger og kunstfotografiets rolle og udvikling. 
Gennem vores samarbejde med ULF Aarhus ønsker vi at samarbejde tæt med lærerne, så vi kan tilpasse forløbene til undervisningsbehov og skemalægning. Vores forløb henvender sig typisk til udskolingen, men vi kan også målrette til yngre grupper.

Læringsforløb
I er velkomne til at kontakte os for yderligere information, spørgsmål om skemalægning, osv.

1: Fag: Billedkunst, foto og dansk 
Titel: Visuel kultur og personlig erfaring

Forløbet giver eleverne mulighed for at italesætte ud fra indholds- og temaanalyser samt aktiv kunstnerisk skaben.
– Vi arbejder ud fra et tema, f.eks: kærlighed, ensomhed, farver, skygger osv. Temaet skal kunne kædes sammen med galleriets samtidige udstilling, men kan godt være relativt generelt.
– Vi giver eleverne en opgave, som består i at hver elev (eller gruppe) tager 5-10 billeder hver inden for det tema, som vi vælger.
– På Galleri Image forklarer vi om stedet, udstillingen og hvordan temaet relaterer til den udstillede kunst.
– Eleverne går i grupper og udvælger det billede af alle billederne, som de synes virker mest relevant, nu hvor de har hørt oplægget.
– Eleverne præsenterer deres fund og fortæller om, hvorfor de har valgt, som de har.

2: Fag: Billedkunst, dansk og foto
Titel: Det historiske syn – fotografiet som sandhedsvidne
Forløbet giver eleverne en forståelse for, hvordan fotografiets udvikling har påvirket vores generelle forståelse af billeder og billedkultur.
– Fotografiets udvikling og betydningen for billedkulturen. 
– Analogt kamera v. digitalt kamera. Vi laver et oplæg om, hvordan de to slags kameraer fungerer, hvad den tekniske forskel er og vejen fra motiv til værk.
– Vi viser forskellige fotos (historiske, samtids, manipulerede, osv.) og diskuterer med eleverne, hvordan de oplever dem.  
– Vi snakker om, hvad der er forskelligt fra tidligere fotos og de nuværende. Hvad har billedmanipulation gjort for vores oplevelse af et foto?
– Vi snakker om, hvad de oplever som billedmanipulation. Er det at lægge et filter over en manipulation osv.?

Tidspecifikt læringsforløb: FRESH EYES
FRESH EYES er et kunstprojekt med fokus på fotokunst, litteratur og byrummet. Internationalt anerkendte kunstnere fra Europa, Asien og Afrika har siden 2013 besøgt Aarhus for at lade sig inspirere af byen, og det har resulteret i en lang række fotografiske og litterære fortolkninger af byens liv. FRESH EYES er et samarbejde mellem Galleri Image og Aarhus Litteraturcenter. 
Fra 12.-29. oktober 2017 udstilles de samlede bidrag i en kreativ og nytænkende byrumsudstilling i hjertet af Aarhus. Udstillingen er en del af det officielle program til Aarhus 2017.
Til læringsforløb: Friske øjne på egen by – eleverne skal vælge og fotografere et motiv i Aarhus.
Vi sender materiale ud til lærerne, så I kan forberede en kort intro til motivvalg. Når eleverne kommer på Galleri Image, taler vi sammen om deres billeder, hvorefter vi tager på en kort byvandring i byrumsudstillingen og sætter den i kontekst med egne fotografier.

Omvisninger for andre grupper
Galleri Image arrangerer gerne omvisninger for grupper, firmaer, skoler, institutioner og andre interesserede. Med udgangspunkt i jeres ønsker og behov sammensætter vi en omvisning i vores aktuelle udstilling og præsenterer jer for Galleri Images unikke historie samt fotografiets udvikling igennem tiden.

Book en omvisning
Kontakt Galleri Image for nærmere information:

Galleri Image
Vestergade 29
8000 Aarhus C
Phone: +4586202429
Email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.