New Tactics - moving in a soft field

Seneste nyt fra Galleri Image

New Tactics - moving in a soft field

Kristoffer Ørum, Nanna Lysholt Hansen, Sandra Vaka Olsen og Valérie Collart

Fra August 29, 2018 indtil Oktober 28, 2018

Fernisering: Onsdag d. 29. august kl. 16-18

Ved Galleri Image - Find vej Vestergade 29, 8000 Aarhus, Danmark

New Tactics - moving in a soft field

I 2018 bliver der igen afholdt Fotobiennalen i Aarhus, Odense og København. Ligesom i 2016, da fotobiennalen første gang så dagens lys, sker det i samarbejdet mellem Brandts, Fotografisk Center og Galleri Image. 

Galleri Image bidrager til Fotobiennalen med New Tactics - moving in a soft field, udstillingen vises 29. august - 28. oktober 2018. Udstillingen undersøger, hvordan billedkunstnere blander fotografi og andre genrer for at skabe kunst i en tid, hvor både krop og billede forandres gennem teknologi. Både kroppe og fotos forbedres, transformeres og viderebearbejdes til nye virkeligheder, som påvirker vores identitet og vores kultur. Udstillingens ”Soft field” er både kroppens bløde overflader og software teknologiens programmering, og det er netop i dette skæringsfelt, at udstillingens kunstnere arbejder. De henter inspiration fra vores klassiske billedhistorie, men også fra ansigtsgenkendelsessoftware på internettet. 

De fire deltagende kunstnere er: Kristoffer Ørum (DK), Nanna Lysholt Hansen (DK), Sandra Vaka Olsen (NO) og Valérie Collart (FR). Udstillingen kurateres af Kirstine Autzen, cand.mag. i visuel kultur, kunstner og igennem flere år formidler af kunst og fotografi. I udstillingsperioden planlægger vi flere begivenheder i Aarhus, herunder et seminar, samt en publikation med uddybende tekster og kunstnerinterviews. 

Om Fotobiennalen
Fotobiennalen 2018 vil gennem tre udstillinger og et internationalt symposium sætte fokus på det post-fotografiske og fotografiet i et udvidet felt. På Galleri Image vil man kunne opleve gruppeudstillingen ”New Tactics – moving in a soft field” med fire fotokunstnere kurateret af Kirstine Autzen. Udstillingen udforsker fotografiske hybridformer fra både et materielt og et virtuelt perspektiv med tilhørende seminar om emnet. På Brandts vil man møde en stort anlagt udstilling med omkring 20 kunstnere, der undersøger, hvad det digitale har betydet og betyder for vores forståelse af det fotografiske billede. ”Photography to end all Photography” er kurateret af Jesper Rasmussen og Anna Krogh. Endelig præsenterer Fotografisk Center en soloudstilling med kunstnerduoen AVPD, kurateret af Kristine Kern. Gennem rumlige iscenesættelser og eksperimenter vil udstillingen udfordre vores traditionelle forståelse af fotografi som skabt med et kamera og bundet til en flade.   

Som en væsentlig del af Fotobiennalen vil de tre institutioner i samarbejde arrangere et internationalt heldagssymposium om det post-fotografiske billede i et udvidet felt i København. Her vil man bl.a. kunne høre oplæg af internatonale fototeoretikere og kunstnere samt nogle af de aktører og kunstnere, der på forskellig vis har bidraget til de tre udstillinger.   

Fotobiennalen 2018 åbner på Galleri Image i Aarhus onsdag den 29. august, efterfulgt af fernisering på Brandts i Odense torsdag den 30. august. Fredag den 31. august vil der være symposium og åbning af Fotografisk Centers udstilling i København.

Læs mere om Fotobiennalen og symposiet her: http://www.fotobiennalen.dk/

SEMINAR:
Vi afholder et seminar d. 24 oktober på Galleri Image, som en afrunding på udstillingsperioden, hvor vi diskuterer nogle af de tematikker, der tages op i udstillingen. Seminaret er organiseret af Galleri Image og afholdes i samarbejde med Aarhus Universitet og det Jyske Kunstakademi. Sæt kryds i kalenderen.

Nyt samarbejde med Portfolio Dialogue
Når anden udgave af Fotobiennalen åbner dette efterår, vil fotografer og fagfolk fra hele verden fra hele verden for første gang kunne deltage i en international online portofolio review. Fotobiennalens online booking site lanceres i juni 2018 på www.portofoliodialogue.com. Her kan Fotobiennalens deltagende fotografer planlægge online reviews i hele september med et nøje udvalgt reviewer team.

Fotobiennalens booking site er nu åben på Portofolio Dialogs nydesignede hjemmeside: www.portfoliodialogue.com/fotobiennalen-2018

Hold dig også opdateret på Portofolio Dialogue på Facebook eller Twitter.

Foto: Valérie Collart, part of the artwork, My eyes coldly stuffed with silk, 2018, C-Print

Udstillingen er støttet af Kulturudviklingspuljen, Aarhus Kommune, Statens Kunstfond og Grosserer L. F. Foghts Fond 
 
2018-08-29 16:08:00
2018-10-28 18:08:00