Deconstruction Of Already Existing Knowledge Of Blindness

Seneste nyt fra Galleri Image

Deconstruction Of Already Existing Knowledge Of Blindness

Kristina Steinbock

Fra Maj 04, 2018 indtil Juni 24, 2018

Fernisering: 4. maj kl. 16-18

Ved Galleri Image - Find vej Vestergade 29, 8000 Aarhus, Danmark

Deconstruction Of Already Existing Knowledge Of Blindness

Gennem udstillingen Deconstruction Of Already Existing Knowledge Of Blindness undersøger den danske kunstner Kristina Steinbock forestillingen om blindhed gennem filmiske, taktile, fotografiske, auditive og performative værker. Den seende og den blinde er kropsligt tilstede i verden på to forskellige måder. Kristina Steinbock samarbejder med blinde mennesker for at give seende indblik i en verden, de ellers er afskåret fra, og forsøger at skabe åbninger mellem de to verdener og nedbryde fordomme. 

Udstillingen er skabt specielt til Galleri Image og bygger på flere års undersøgelser af blindhedens verden, hvor Steinbock forsøger at etablere overlappende flader mellem teatralitet og identitet, individ og kategori og mellem dokumentation og fiktion. 

I det filmiske videoværk ’The space before sleep’ følger Steinbock tre blinde mennesker og diskuterer tre temaer, der fylder meget i deres liv: seksualitet og blindhed, tro og blindhed samt moderskab og blindhed. Værket er filmisk opbygget af stillbilleder og bindes sammen med en voiceover med udgangspunkt i de tre tematikker.

I serien ’Untitled photogravures’ sættes ædeltryks-tekniske aftryk af forskellige stemninger i spil med tekst gennem livsalvorlige tematikker, der alle berører mennesker og den opståede blindhed.

Til ferniseringen fredag d. 4. maj vil der kl. 17 opføres performancen ’Blind idioms’ af Søren Høgh, som diskuterer ordsprog og metaforer om blindhed fra biblen, der ofte forbinder syn med lys og visdom og blindhed med mørke og dumhed.  

Steinbock er født i 1974, bor og arbejder i København og er uddannet fra Glasgow School of Art og det Kongelige Danske Kunstakademi. Hun arbejder primært med video og fotografi og har udstillet i Danmark og en lang række andre europæiske lande. Hun har bl.a. vundet FOKUS videokunst prisen i 2013. Læs mere om kunstneren her

Foto: Sine-Vadstrup Brooker, videostill fra videoværket The Space Before Sleep fra 2018 af Kristina Steinbock.

Udstillingen er støttet af Kulturudviklingspuljen Aarhus Kommune. 
2018-05-04 15:23:00
2018-06-24 17:23:00