Consolation

Seneste nyt fra Galleri Image

Consolation

Lisa Strömbeck

Fra Marts 02, 2018 indtil April 29, 2018

Fernisering: Fredag d. 2. marts

Ved Galleri Image - Find vej Vestergade 29, 8000 Aarhus, Danmark

Consolation

I udstillingen Consolation viser Lisa Strömbeck det helt nye videoværk The Oldest Tree in the World. Værket afbilder det ældste nulevende træ i verden med et 9550 år gammelt rodsystem på Fulufjället i Dalarna.

Herudover viser Strömbeck en ny serie sort/hvide fotografier af træer lavet med flydende fotografisk emulsion på tykt papir. Hun arbejder i denne udstilling med, hvordan træer og dyr giver en slags trøst i et samfund, som fjerner sig fra naturen, og hvor mennesker i højere grad bor alene. 

Strömbeck viser også en serie farvefotografier, der er en udvidelse af serien In Bed fra 2016, der fokuserer på den kropslige kontakt mellem mennesker og andre pattedyr. Hun tager afsæt i den nyeste forskning inden for neurovidenskabszoologi og antropologi, der blandt andet beskriver de neuro-kemiske processer, som styrker båndet mellem mennesker og dyr. Forskningen peger på, at kropskontakt mellem mennesker og dyr sænker stress-hormonernes niveau og lindrer fysisk og psykisk smerte.  

Strömbeck er født i 1966 i Andrarum i Sverige. Hun bor og arbejder både i Danmark og Sverige. Hun er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1999 og arbejder primært med fotografi og video. Hun arbejder i sin kunstneriske praksis blandt andet med den beroligende kontakt mellem mennesker og dyr. Siden 1999 har hun udstillet på adskillige gallerier og museer i Europa og USA. Hun er repræsenteret i større offentlige og private samlinger, herunder Moderna Museet og Uppsala Kunstmuseum i Sverige, Swanljung-samlingen i Finland, Statens Kunstfond og Dansk Filminstitut i Danmark.

Læs mere om Lisa Strömbeck her: http://www.lisastrombeck.com/

Lørdag d. 3. marts vil Lisa Strömbeck holde en artist talk på Galleri Image.
Der vil være mulighed for at opleve Strömbeck give en introduktion til sit kunstneriske virke. Hun vil blandt andet give et indblik i sine arbejdsprocesser, der involverer mørkekammer-arbejde med flydende emulsion. Hertil fortæller hun om sin oplevelse af verdens ældste træ på Fulufjället i Dalarna.

Find vej til Consolation i Galleri Image - Klik her

Vestergade 29, 8000 Aarhus, Danmark


2018-03-02 12:32:00
2018-04-29 14:32:00