Acting in Numbers

Seneste nyt fra Galleri Image

Acting in Numbers

Mary Coble

Fra Januar 12, 2018 indtil Februar 25, 2018

Fernisering: Fredag d. 12. januar kl. 16-18

Ved Galleri Image - Find vej Vestergade 29, 8000 Aarhus, Danmark

Acting in Numbers

Værkerne i udstillingen Acting in Numbers samles alle tematisk under Mary Cobles fokus på modstand og aktivisme – hun undersøger her ikoniske symboler, kropslige gestus, kampråb og signaler. Coble bruger både performance og fotografi til at undersøge, at ”queere”, vores forståelse af steder, handlinger, kroppe og historie, for eksempel gennem problematiseringen af ideer som det lineære fremskridt, udvikling og succes.
Udstillingen vil kombinere fotografi, video, performance og kunst inspireret af plakatkunst. Udstillingen vil blandt andre værker bestå af fotoserien Performing Defiance (2015), hvor Coble er indfanget i et mærkværdigt tableau med en pink latex trekant og en overflod af glitter. Fotografierne er øjeblikke fra en langvarig performance, hvor kunstneren symbolsk hævede en knyttet næve i protest og hoppede op mod den udspændte glitterfyldte latex trekant, hvilket åbnede for uforudsigelighed og kaos.
Lys er både kilden og hovedmediet i fotoserien PULSE (2016). Fotografierne er resultatet af en 10-dags performance, hvor kunstneren hver aften besteg Cinespheren i Ontario Place park - en forladt forlystelsespark - for at anvende den som et fyrtårn for minoritetsbevægelser. En serie morsekodede beskeder blev transmitteret fra bygningsværket til modtagere positioneret nede i parken, som så videresendte beskederne ved hjælp af egne lyskilder. De morsede beskeder var sammensat ud fra erklæringer og kampråb benyttet af protestbevægelser og i borgerrettighedskampe. Dokumentation og forklaringer vil kunne findes i udstillingen på Image. 
Det ene nye værk, som skabes specifikt til Galleri Image, er PULSING, en slags videreudvikling af PULSE. Et vindue i galleriet vil blive omdannet til en morsekodegenerator som konstant vil udsende kampråb. Disse koder vil kunne ses fra gaden udenfor galleriet og vil kunne vække ekstra opsigt og nysgerrighed i de mørke vintermåneder.

Live performance
Coble vil også lave en ny live performance, baseret på børnelegen 'Red Rover'. Deltagere fra publikum opdeles og organiseres i to kæder – arm i arm. En fra hver gruppe forsøger så at bryde det modsatte holds kæde ved at skubbe sig igennem, som ville man kæmpe sig gennem et menneskeligt hegn. Performancen vil være en udforskning af sammenblandingen af leg og vold og individets relation til gruppen. For at nå ud til en anden gruppe end de sædvanlige kunstinteresserede, vil vi aktivt rekruttere deltagere på ungdomsuddannelserne. Vi vurderer, at navnlig denne gruppe vil være interessante i forhold til tematikkerne omkring kropslig integritet, aggression og gruppedynamikker, som behandles i forbindelse med Coble's performance. 

Seminar
I løbet af udstillingsperioden afholder vi et seminar, hvor de komplekse relationer mellem kunst og aktivisme så vel som fotografi og performance vil blive yderligere udforsket. Til seminaret er inviteret Rune Gade, lektor i kunsthistorie ved Københavns Universitet med speciale i dansk fotografi, kønsforskning og feminisme, samt professor ved Valand Akademi, Annika Lundgren, som arbejder med kunst og aktivisme – oftest fra et feministisk perspektiv. Seminaret vil være gratis for offentligheden, og vi vil invitere så bredt som muligt for at opnå en høj grad af diversitet. 
2018-01-12 13:00:00
2018-02-25 17:00:00