FRESH EYES - International Artists Rethink Aarhus

Seneste nyt fra Galleri Image

Download dokumenter om FRESH EYES - International Artists Rethink Aarhus

FRESH EYES - International Artists Rethink Aarhus

Fra Oktober 12, 2017 indtil Oktober 29, 2017

Ved Galleri Image - Find vej Vestergade 29, 8000 Aarhus, Danmark

FRESH EYES - International Artists Rethink Aarhus

FRESH EYES - International Artists Rethink Aarhus er et kunstprojekt med fokus på fotokunst, litteratur og byrummet. Internationalt anerkendte kunstnere fra Europa, Asien og Afrika har siden 2013 besøgt Aarhus for at lade sig inspirere af byen, og det har resulteret i en lang række fotografiske og litterære fortolkninger af byens liv. FRESH EYES er et samarbejde mellem Galleri Image og Aarhus Litteraturcenter.

Fra d. 12. - d. 29. oktober udstilles de samlede bidrag i en kreativ og nytænkende udstilling i hjertet af Aarhus. Udstillingen er en del af det officielle program til Aarhus 2017 - og vi fejrer ved samme lejlighed Galleri Images 40 års jubilæum. 

Torsdag den 12. oktober kl. 16.00-18.00 vil der være fernisering af udstillingen. Kurator Gitte Broeng vil holde åbningstale, forfatteren Andri Snær Magnason læser op af sit værk og der vil være en guidet rundvisning af kunstværkerne. 

I forbindelse med udstillingen vil vi også publicere de mange litterære og visuelle bidrag i en storslået kunstbog, der også lanceres den 12. oktober, 2017. I denne bog vil de mange fotografier og tekster stå side om side, og på den måde supplere hinanden i en nytænkende, kunstnerisk præsentation af Aarhus. I udstillingsperioden vil Galleri Image fungere som informationscentral omkring projektet og byrumsudstillingen samt være udgangspunkt for kunstvandringerne.

Projektet blev påbegyndt i 2013 og kulminerer med udstilling og bogudgivelse i oktober 2017. I perioden 2013-2016 var elleve internationale fotokunstnere og syv forfattere på residency i Aarhus, hvor de oplevede byen på egen hånd og indgik i dialog med indbyggerne med henblik på at skabe et kunstnerisk bud på en gentænkning eller fortolkning af byen:

Deltagende fotografer:
Tom Lovelace (UK)
Inês d’Orey (PT)
Miriam O’Connor (IE)
Thomas Kellner (DE)
Maja Ingerslev (DK)
Markus Henttonen (FI)
Hyun-jin Kwak (KR/SE)
LiuJin (CN)
Rana ElNemr (EG)
Anushree Fadnavis (IN)
Teresa Meka (GH)

Deltagende forfattere:
Jacques Jouet (FR)
Niviaq Korneliussen (GL)
Andri Snær Magnason (IS)
Carl Jóhan Jensen (FO)
Tsitsi Dangarembga (ZW)
Abdellah Taïa (MA)
Amitabha Bagchi (IN)

Byrumsudstillingen i 2017 kurateres af kunstner og forfatter Gitte Broeng. Lasse Krog Møller, kunstner og forlægger, står for det grafiske design af kunstbogen FRESH EYES.

I forbindelse med FRESH EYES har Galleri Image og Aarhus Litteraturcenter afholdt to seminarer i samarbejde med Aarhus Billedkunstcenter: Seminaret FRESH EYES on URBAN SPACE den 19. november 2015 og seminaret FRESH EYES on Art and Literature in the Public Space den 25. november 2016.

For at få mere at vide om de enkelte kunstnere samt de seneste udviklinger, følg projektets Facebookside her: https://www.facebook.com/fresheyes2017/

FRESH EYES er støttet af
Aarhus 2017, Aarhus Kommune, Bikubenfonden, CKU, Grosserer L. F. Foghts Fond, Institut Français du Danemark, Nordisk Kulturfond , Camões Instituto da Cooperação e da Língua Portugal, Færøernes Kulturfond, Icelandic Literature Centre, FarLit, Stibo Fonden og Statens Kunstfond.

Foto: Inês d'Orey: Fire Station, fra serien Inside Aarhus, 2013
2017-10-12 14:58:00
2017-10-29 16:58:00