Share

Nyheder

Workshop under Photobook Week Aarhus

Den tyske kunstner Claudia Hausfeld vil i forbindelse med Photobook Week Aarhus (PWA) afholde en workshop i samarbejde med Mørkekammeret på Godsbanen. Workshoppen vil foregå søndag den 24. september kl. 13.00-16.00. 

I løbet af denne workshop vil man udforske den fotografiske teknik cyanotypi, også kaldet blåtryk, en teknik som kan bruges uden mørkekammer eller kemikalier til fremkaldelse. 

Cyanotypi blev generelt brugt til hurtigt at lave kopier af semi-transparente eller solide materialer, såsom film, tegninger på kalkerpapir og planter blandt andet. Dette blev gjort gennem kontaktprint på UV-følsomt papir. I løbet af workshoppen vil deltagerne lære at coate papir med lysfølsomme kemikalier og gengive semi-transparente objekter eller billeder ved at udsætte dem for sollys. 
Hver deltager vil få mulighed for at lave minimum tre forskellige print.

Claudia Hausfeld, der er bosat i Island, udstiller den 18. august - 1.oktober på Galleri Image, som en del af gruppeudstillingen This Island Earth

Praktiske informationer om workshoppen:

Der vil blive sørget for: papir, kemikalier, pensler, glasplader og faciliteter. Der er brugerbetaling for materialer.
Deltagere bedes selv medbringe noget, der kan laves prints af (flade objekter, stofstykker, film osv.) Dog ikke større end et A3 papir.

Opdatering: Workshoppen er åben for alle interesserede. Pladserne er på nuværende tidspunkt blevet afsat, dog kan man skrives på venteliste til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

OBS workshoppen vil foregå på engelsk

Læs mere om Photobook Week Aarhus: http://photobookweek.org/