Nyheder

Save the date! Photobook Week Aarhus 2020

I 2020 vil fotobogsfestivalen Photobook Week Aarhus (PWA) finde sted fra d. 1-4. oktober. Glæd dig til spændende talks, paneldiskussioner, udstillinger og bogmarked!

Du kan læse mere om PWA og forrige udgaver af  festivalen på hjemmesiden: http://photobookweek.org/ eller på Facebook og følge med på Instagram.

Om PWA 2019:
Photobook Week Aarhus 2019 udforskede temaet "Fladhed" fra både et metaforisk og bogstaveligt udgangspunkt. Et af festivalens vigtigste udstillinger er New Topographics in Photobooks, kurateret af Thomas Wiegand. Den indebærer udvalgte værker af hovedeltagerne i den legendariske udstilling New Topographics: Photographs of a Man-Altered Landscape og dens vedvarende påvirkning på landskabsfotografiet, så vel som reaktioner og lighede, især fra Tyskland. Andre udstillinger stillede spørgsmålstegn ved bogsidens tilsyneladende fladhed: Bogobjekter, leporelleobøger foldbare kort og andre teknikker der gør op med sidens fladhed var vores hovedfokus.  

Festivalens regionale temaer var Chilenske og Svenske fotobøger. Andre vigtige udstillinger var Asian Photobooks, med vinderne af Steidl Book Award i samarbejde med Singapore International Photo Festival som fortsat kan ses på Galleri Image. Udstillingen Rebellious Photobook, kurateret af Jose Luis Neves (se hans talk på PWA15) var en fremvisning af et udvalg af bøger som forsøger at dekonstruere sidens underforståede "fladhed", ved enten at gøre op med eller udforske kodeksens materielle ortodoksi. 

Derudover kunne man opleve Stijn Van der Lindens nye fotobog An essay on the concave city corner på DOKK1 og Lasse Krog Møllers oeuvre (Se vores video om udstillingen her).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Siden 2014 har Galleri Image og Arkitektskolen Aarhus samarbejdet om at organisere Photobook Week Aarhus. PWA fokuserer på den voksende internationale intereesse for fotobøger i de sidste par år og repræsenterer en løbende undersøgelse af mediets rolle og udvikling.

Photobook Week Aarhus formidler til den brede offentlighed såvel som til de, der arbejder professionelt med fotobogen og fotografiet, uanset om de gør det fra et kunstnerisk, formidlingsmæssigt eller akademisk udgangspunkt. Brugerinddragelse, åbenhed og dialog er nøgleord i henhold til festivalens form og indhold, og Photobook Week Aarhus har derfor gennem samtlige år lagt stor vægt på at invitere en lang række udstillere og oplægsholdere, som kan formidle fotobogen i et tværfagligt perspektiv. Det har således været muligt at udstille vigtige men svært tilgængelige fotobøger, som er blevet diskuteret af internationale og nordiske fotoforskere, fotografer, ledende kuratorer, arkitekter, repræsentanter for Den Danske Medie- og Journalisthøjskole og mange andre kvalificerede bidragsydere. 

Photobook Week Aarhus afholdtes for sjette gang og er et samarbejde mellem Galleri Image og Arkitektskolen Aarhus. Festivalen er kurateret af danske og internationale eksperter under chefkurator Moritz Neumüllers ledelse og af kuratorteamet: Anne Elisabeth Toft, Beate Cegielska and Jesper Rasmussen.

I 2019 var PWA en del af Art Weekend Aarhus. Læs mere om Art Weekend Aarhus på https://artweekend.dk.

Photobook Week Aarhus 2019 blev støttet af Politiken Fonden, Nationalbankens Jubilæumsfond, Det chilenske udenrigsministerium, Instituto Camões via Portugals ambassade, Dreyers Fond og Kulturudviklingspuljen (Aarhus Kommune).