Galleri Image
 
Omtale
Image Collection
Salg af kataloger
Ansøgning / application
 


Følg Image på Facebook

 

Galleri Image præsenterer

Ismo Hölttö * Finland

“People in the lead role”

Udstillingen er åben fra 30. september - 23. oktober, tirsdag til søndag kl. 13-17.

Galleri Image har fornøjelsen at vise ”People in the lead role” af Ismo Hölttö

I perioden 30. september til 23. oktober 2005 sætter Galleri Image spot på portrættet, som det er set gennem den finske fotograf Ismo Hölttös linse.

Udstillingen ”People in the lead role” består af en serie sort/hvide portrætter, som Ismo Hölttö (f.1940) har taget i perioden fra 1962 – 1974. Fælles for værkerne er, at de bag den umiddelbare alvorlige realisme bærer på dybere psykologiske lag, der formår at hæve dem op i særklasse.

Ismo Hölttö er i sine værker på rejse ind i den finske folkesjæl. Fra den slidte finske bondekone, der kæmper med markernes uoverskuelige høstakke, og til den ensomme ballonsælger på byens stenbro, indfanger Ismo Hölltö folkelivet som det tog sig ud i et Finland på vej mod det moderne.

Ismo Hölttös portrætter af hverdagen og dens anonyme medspillere rammer beskueren ved deres intense væren tilstede i rummet. Ansigt til ansigt med den portrætterede formår Ismo Hölttö at skabe et ukunstlet og humanistisk psykologisk spil, der umiddelbart rammer beskueren, mens fotografen selv træder til side og lader virkeligheden strømme ud af portrætterne. Dette er fortællinger om liv.

Det er Ismo Hölttös tredje udstilling udenfor Finland. Udvalgte værker fra People in the lead role har tidligere turneret i Frankrig, og deltaget i festivalen Foto Days i Kaunas, Litauen. Ismo Hölttös værker er gengivet i bogen ”People in the lead role, photographs of Finns” 1992, som vil ledsage udstillingen på Galleri Image.

Ismo Hölttö er tilknyttet Photographic Gallery Hippolyte, Helsinki. Galleriet er stiftet i 1977 og er dermed, på linje med Galleri Image, et af Europas ældste fotogallerier.

Udstillingen er støttet af Finlands-Instituttet i Danmark.

Fernisering fredag den 30. september 2005, kl.16 -18.

Kunstneren vil være tilstede ved ferniseringen.

se flere fotografier